Üzemorvosi vizsgálat során ránéznek az EESZT-re. Beállítható ez az opció, így? 24/F
Tehát igazából az EESZT-n belül nincs eltitkolt betegségem, csak a pszichológiai rész. Lesz pszichés alkalmassági, viszont ott ránézhetnek az EESZT-re elméletileg...
Októberben alvás problémákkal küzdöttem, hiszen PTSD-m van, ilyenkor sokszor feljönnek a gyermekkori traumák. Ez csak akkor jön elő, ha nem kell koncentrálni, vagy nincs dolgom, tehát nyugalmi állapotban. Emellett egy enyhe depressziós zavarom van. Régebben is voltam kezelve emiatt pszichoterápiás kezeléssel, de elköltöztem egy másik kerületbe ezáltal ez megszakadt. Emiatt bementem októberben egy pszichiátriai intézménybe, hátha kapok pszichoterápiát, de ehelyett gyógyszert kaptam, és ráírtak egy bipoláris affektív zavart, de ott mondta az pszichiáter, hogy nincs ilyenem, de szükséges ez a kód ahhoz, hogy olcsóbban kiváltsam a gyógyszert... Nekem valóban nincs ilyenem, megkérdeztem az előző pszichodokit, fel sem merült, viszont ez nem lenne előnyös, főleg, mégegyszer hangsúlyozom, nincs ilyenem. Szuicid hajlamom sincs, ez is bele van írva, sőt igazából minden más ami abba a pszichés diagnózisban benne van, hogy a figyelmem nem elterelhető, céltudatos, beszédem adekvát, folytonos, nem jellemző hangulatingadózás, szöges ellentétben áll a bipoláris affektív zavarral.
Írtak fel nekem gyógyszert májusban (Sertalin) meg októberben kventiaxot, egyiket se szedtem, hiszen én pszichés gyógyszer ellenes vagyok, és csak terápiát akartam.
EESZTben olyan opciót keresek, hogy minden diagnózisom elérhető legyen az orvosoknak az alkalmassagin, csak ez ne. Senkinek. Gyerekkori traumáim senkire se vonatkoznak, ez az én keresztem, és úgy gondolom, hogy teljesen normális az, amit érzek. Munkakörre pedig teljesen alkalmasnak vallom magam, de tudtommal pszichológiai alkalmassági erre lett kitalálva, az ottani eredményt meg teljes mértékben el fogom fogadni.
Az alkalmasságim december 18-án lesz.
Milyen munka? Irodai munkánál szard le, mit mond az üzemorvos. Ha veszélyesebb munkakör, pl. járművet vezetsz, ott az orvos felelőssége megítélni az alkalmasságod, szigorúbban fog eljárni.
Irodai melóm van, íróasztalnál ülök egész munkanap, évente megkapom az üzemorvostól, hogy magas a vérnyomásom. Magasról leszarom, nehogy már egy üzemorvos táplálja belém a betegségtudatot 30 alatt...
Durvább mint egy irodai, szóval szerintem teljesen jogos lenne, hogy pszichés betegeket nem vesznek fel. Lesz erre vonatkozó vizsgálat is ott! Egyszer már átmentem ezen, nagyon durva volt, ez 2022-ben volt, csak akkor nem mentem el úgymond a szerződés aláírására magánéleti okok miatt. Itteni pszichológián stresszeltetnek, rengeteg személyiségre vonatkozó teszt van.
Akkoriban nem voltam rólam EESZT feljegyzés pszichológia miatt, csak terápia, azt nem vezetik tudtommal.
Strapabíró, erős habár egyszerre pesszimista embernek tartom magam, és mások is, pszichoterápiás kezelést nem kellett volna erőltetnem, lehet ez lesz a "vég"..
Választ pedig köszönöm!
Nem láttak rá, és nagyon jól teljesítettem a pszichológiai alkalmasságin :)
Rendőr leszek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!