Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Voltatok már olyan depressziós...

Voltatok már olyan depressziósak,hogy napokig,hetekig nem tudtatok felkelni ? Ha igen akkor mi segített kijönni belőle ?

Figyelt kérdés
Nekem bipoláris zavarom van és közel 10 éve úgy kezdődött,hogy állandóan olyan depresszios volt hogy csak feküdtem. A halálomat kívántam. Eleinte sima depivel kezeltek és semmilyen gyógyszer nem hatott. Aztán a kórházba adták a lamolepet amitől sokkal jobban lettem de még a mai napig is sokat vagyok erős depresszióba. Igaz már csak naponta pár órát. Ingadozok még a lamolep meg az antidepi és antipszihotikum mellett is. Aki átélt hasonlót annak mi segített ?
dec. 7. 13:19
 1/6 Mendy98 ***** válasza:
Itt konkrétan a bipolaritásra kéne gyógyszert szedned és rendszeresen pszichiáterhez meg pszichológushoz járnod.
dec. 7. 13:25
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Engem eloszor depresszioval kezeltek evekig ezerfele gyogyszerrel es aztan kijottek rajtam bipolaris tunetek, ugyhogy azzal is diagnosztizaltak es szetgyogyszereztek arra is. Az allapotom egyaltalan nem javult. Aztan amikor abbahagytam az osszes gyogyszert, akkor elmult az osszes bipolaris tunetem is. Ugyhogy gyogyszer mellekhatas volt az egesz bipolaris.

Nekem sokszor volt olyan, hogy nem keltem fel hetekig, honapokig, munkakeptelenul es eletkeptelenul fekudtem egesz nap, mint egy halott. En is a halalomat kivantam allandoan. A gyogyszerek abbahagyasa ota is megmaradt a hajlamom a depressziora, de legrosszabb esetben is ha valami nagyon rossz tortenik, par nap alatt elmulik az hogy ne tudjak felkelni. 3-4 nap utan fel bírok kelni legrosszabb esetben is. Ez oriasi javulas ahhoz kepest, hogy regen mi volt.

Miket szedsz pontosan? Nezd at a mellekhatas listakat.

dec. 7. 15:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Lamolep,ripedon,rivotril,tialera
dec. 7. 17:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseriteni meg tudom h nem ezt akarod hallani, mert mindenki a bogyoktol varja a csodat, de engem pont ilyenek tartottak abban az allapotban. Foleg a rivotril. Eloszor az antidepiket meg antipszichotikumokat hagytam abba. Akkor nem lettem se jobban se rosszabbul. Aztan 1 evre ra a nyugtatokat is pl rivotril es akkor lettem ugras szeruen jobban. Ez most mar 4 es 5 eve volt.

Nem bantasbol, de amig ezeket szeded, sosem leszel jobban. Az orvosok meg jutalekot kapnak minden recept utan…a gyogyszeripar az egyik legjovedelmezobb a vilagon. Erdekuk szetgyogyszerezni az embereket. En se hittem el ezt, aztan ra is ment az egesz fiatalsagom a bogyokra.

dec. 7. 18:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Értelek,de pl ha nem szedem a lamolepet akkor iszonyatosan depresszios vagyok. Probáltam elhagyni.
dec. 7. 18:46
 6/6 anonim ***** válasza:

En inkabb a rivotrilra gondolok h az okozza ezt. Meg az osszes benzodiazepin nyugtato. Azoknak van ugynevezett “bumerang hatasuk” ami azt jelenti h amire eredetileg felirtak, utana egy ido utan maga a gyogyszer valtja ki azokat a tuneteket mellekhataskent. Nekem a rivotril meg a xanax/frontin abbahagyasa utan mult el a folyamatos szuicid kesztetesem, depressziom, bipolaris tuneteim. Nem allitom h en akaraterobol hagytam abba, hanem a jarvany alatt elfogyott a gyogyszerem es nem tudtam szerezni, mert nem volt rendeles rendesen. Akkor jott kb 2 het borzalom, tobb panikrohammal (az egyiknel ugy ereztem h kiugrok az ablakon) es aztan ezek elmultak es elmult a sok szar is. Vegre nem akartam mar meghalni, nem fekudtem egesz nap, nem bipolariskodtam. Azota is furcsa h ha valami rossz tortenik, nem az az elso reakciom hogy meg akarok halni. Mert a rivotril xanax frontin szedes alatt vegig ez volt es nem jottem ra hogy azok okozzak, pedig irja a mellekhatas lista.

En a helyedben a rivotriltol probalnek megszabadulni eloszor. Es helyette addig valami olyan nyugtatot szedni ami nem benzodiazepine (pl Atarax, az csak antihisztamin de lenyugtat sot aludni is lehet vele). Erdemes megprobalni, mert elmegy az ember egesz elete a folyamatos szenvedessel.

dec. 7. 18:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!