Mirzaten 45mg-ot félbe lehet törni?
Figyelt kérdés
dec. 6. 11:12
1/7 anonim 

válasza:

Miért kéne félbe törni? Csak ha pszichiáter másként nem utasit. De egyébként nem véletlen a 45 mg-os. Én jelenleg 15 MG-osat szedek a Mizartenből és esembe se jut ketté törni.
2/7 anonim 

válasza:

Igen, ezeket ketté lehet törni. Kórházi osztályokon is adnak ilyeneket és sok betegnek csak úgy lehet oda adni, hogy teljesen péppé törik.
Persze ha azért akarod ketté törni, hogy csak fél adagot akarsz bevenni arról kérdezd meg az orvosod inkább. Ha 45 mg-ot írt fel akkor gondolom az nem véletlen.
3/7 A kérdező kommentje:
22.5 mg-ra van csökkentve, csak még régebbről maradt 45 mg-os doboz is, csak nem tudom,hogy változtat-e a hatóanyagán a gyógyszernek ha kettétöröm
dec. 6. 11:44
4/7 A kérdező kommentje:
Mert eddig egy 15 mg-os adagot meg annak a felét szedtem, csak az elfogyott
dec. 6. 11:47
5/7 anonim 

válasza:

Nem felezhető, azaz ha elfelezed akkor nem lesz 22,5mg
7/7 anonim 

válasza:

Ha a szopogatós szar van nálad, akkor azt törd nyugodtan. A simát ami nem szopogatós, azt nem szabad, mert annak pont az lenne a lényege, hogy egészben kell bevenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!