Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet legyőzni a szorongá...

Hogy lehet legyőzni a szorongást és a pánikbetegséget?

Figyelt kérdés
Van olyan ember akinek teljesen elmúlt a szorongása pánikja? Vagy ez akinek van annak orokre ebben kell szenvedni csak neha jobb neha rosszabb a hangulata?. Mert én igy vagyok. Szedek frontint azota elmult de neha depis vagyok stb. Es elfelejteni se tudom azt amin a gyogyszer elott keresztul mentem. Hajnali rosszulletek, surgossegi, egesz ejszaka remeges nem alvasok stb stb. Hiaba ez mar nincs megse fogom tudni elfeledni sosem.
nov. 23. 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Félek, rosszul közelíted meg a kérdést.

Jó lenne tudni, mi okozza a szorongást.

Mennyi idős vagy és mióta van?

nov. 23. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Gyógyszerrel biztos nem, én legalábbis nem nyúlnék hozzá csak végső esetben. Nekem ilyen enyhébb szorongás volt csak korábban, és egyedül kijöttem. Szem előtt tartottam, hogy csak agyam szórakozik velem, és idővel rendbe jövök, így is lett. Ez a "soha nem felejtem el, nem leszek jobban" szerintem nem jó megközelítés. Neked súlyosabb. Terápia? Pszihológus? Én inkább feltárnám, ami lehet fájdalmas lesz nagyon, de meggyógyít.
nov. 23. 18:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Én annyira rosszul voltam, hogy nem tudtam eberek között lenni.

Rajtam a sport segített és a pozitív élmények.

6 éve nem szedek semmit.

Sokat segít a Milgamma (B-vitamin komplex nagy dózisban), d-vitamin.

A triptofán nevű aminosav serkenti a szerotonin termelést.

A testmozgás is segít a legjobban!

A rendszeres testmozgás segíthet felpörgetni a szerotoninszintet, és ezáltal javítani a hangulatot és az általános közérzetet.

Mostanában úszni járok.

A kollégáim meg is jegyezték, hogy mindig mosolygok.

Engem a futás és az úszás ellazít, kifáraszt, megnyugtat.

A munkámban nagyon sok konfliktust kell kezelnem, nem stresszelek.

A sikerélmények a sportban és az életben segítettek, hogy ne szorongjak. Nem esek kétségben bármi történik.

nov. 23. 18:21
 4/8 anonim ***** válasza:
55%
Az emberek sajnos, tetszik vagy nem, nem akarnak melózni. Bedobnak egy "gyógyszert" és várják a boldogságot. Hát....van egy rossz hírem: ezek csak még mélyebbre ásnak. Próbáld ki a keleti orvoslást, sportot, meditációt. Valamin változtass, mert a depressziós a tétlenségből ered MINDIG. Te nem vagy beteg, csak tétlen és lusta.
nov. 23. 18:24
 5/8 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok 5 éve tart.
nov. 24. 17:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Minden lehetseges alternativat kiprobaltam. Foci kispalyas csapatba, Pszichilogus, vezetett meditacio, vallas stb stb. A gyogyszer volt a vegso dolog. De ugy erzem ez se fog rendbe tenni csak par orara kiut, meg jobban alszok.
nov. 24. 17:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Érdekes. Talán egy másik pszihológus, vagy valami más terápiás lehetőség? Lehet van valami elfojtás. A szorongás nem betegség, csak tünet.
nov. 24. 19:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Elvaltak a szuleim 4 eves korba. Rossz gyerekkor szegenyseg betegseg stb. Sokat serultem ezek miatt is lehet. De nem adom fel a frontin segit meg elkezdtem a cigit is letenni meg reggelente fel kelek 5-6 korul, tornazok nyujtok fekvo tamaszt csinalok stb. Igyekszem valtoztatni az eletmodomon is. Rengeteget meditaltam es mar az onismereti dolgaim meg vannak. Lenyegeben en azt hittem hanyas fobias vagyok. Mert feltem enni mert feltem utanna nehogy hanyjak. De annyiszor hanytam emiatt stb stb hogy mar nem felek hanyni. De ugyanezek a gondolati semak megmaradtak hiaba mar nem felek tole. Volt mar a meditacio vege fele hogy tudatosan hanytattam meg magam. Ereztem hanyni kell kocsiba ultem eppen vezettem. Felre alltam jo hanyok egyet es vegig tudatosan figyeltem. Semmi felelmetes nincs benne. De a szorongas meg maradt de enyhebb joval. Frontinnal megszunt teljesen. De szeretném abba hagyni azt is idovel meg a cigit is. Es ki jonni a depressziv melly felelmetes allapotbol egy eros ferfikent. Ezek a dolgok lenyegeben csak megerositettek engem mentalisan. A harc meg tart de mar latszik a feny az alagut vegen. Pszchiaternel voltam egy parszor legutoljara mar nem havonta kell jarnom hanem 3 honapot mondott kontrollra. Dec 13 lesz amikor megint vissza kell menni. De mondom sokkal de sokkal jobban vagyok. Ahoz kepest ahonnan indultam. Nem mertem a hazbol se kimenni. Nem aludtam nem ettem hanytam feltem szorongtam. Ebbol pedig most ugy allok van munkahelyem baratnom 3 eve epitkezunk egy kis kertes hazat. Van autom van penzem elkezdtem edzeni cigit abba fele hagyni. Ugy erzem gyozni fogok. Panikzavar diagnozisom van egyebkent. De javulok. Meg vannak hullamvolgyek de alakulok.
nov. 30. 17:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!