Szerintetek mondhat ilyet a pszichológus?
A pszichológus mondhatja azt a pácienseknek, hogy rosszul látja magát, a külsejét, mert nincs azzal semmi probléma, vagy objektívnek kell lennie, és nem szabad kimondani, mit gondol?
Arra gondolok, hogy nekem elég komoly problémáim vannak az önelfogadással, múltkor pont arról beszéltem neki, hogy nagyon csúnyának látom magam és félek emberek közé menni.
Azt mondta, hogy szerinte semmi probléma sincs a külsőmmel, ami egyrészről kedves, de összességében attól, hogy a pszichológusom ezt mondja, aki talán elfogult is, nem fogom másképp látni magam, mert ennek régen visszanyúló okai vannak és nem lesz attól nekem jobb az önmagamhoz fűződő viszonyom, mert ő másképp lát és nem is azért hoztam ezt fel, mert megerősítésre vágytam, hogy az ellenkezője igaz.
Szerintetek hogyan lehet megszeretni önmagunkat?
Mondani mondhatja, legfeljebb nem ér el vele semmit.
Egy megoldás lehet például, ha megfogalmazod, hogy mit utálsz magadon. Ne úgy, hogy "ronda vagyok", hanem minél konkrétabban. Pl. Keresztbe állnak a fogaim, cingár vagyok, sehogy nem áll a hajam stb. Ezután átgondolod, hogy mit tudsz tenni az ügy érdekében. A "semmit" nem jó válasz. Ha nem megy máshogy, guglizz rá. Fogszabályzót kell hordanod? El kell kezdened edzeni? Gyakrabban kellene hajat mosnod? Kezdd el ezeket csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!