A pszichológus mondhat olyat, hogy feltétel nélküli szeretetet érez irántam? Ez normális?
Köszönöm a válaszokat.
3# szia, egész jól.
1# igen az elfogadással én is egyetértek, de ő nem a szülőm, hogy szeretnie kellene. Félreérthető, főleg úgy, hogy férfi pszichológus én meg nő vagyok.
Hat mondhat ilyet, de ez ilyen becsapos. Ez egy ilyen taktika un "confirmation bias". Atadja neked, a teoriat, te magadeva teszed, majd olyan ideologiakat, szamodra bizonyitekokat keresel, esetleg szerinted talalsz, amik ezt az allitasodat tamogatjak, hogy "feltetel nelkul szeretem magam". Majd azt varja a jovoben, hogy te magadtol erezd ezt mint valodi erzes es elhidd. A jogaszi egyetemen tanulnak hasonlot, ahol socratesi metodust alkalmaznak, van egy tema es addig dobalnak oteleteket ameddig az ellenkezoje jon elo, es akkor van megcafolva vagy valami ilyesmi. Ezt is a pszichologusok hasznaljak.
Johet a lepontozas.
6 vagyok
A CBT (Congitiv behavioural therapy) nagyjabol erre epul a confirmation bias-ra. Ez csak egy technika a kozul. Van meditacio is, relaxacio, a baj ha minel tobbet nezel utana akkor tudni fogod ezeket es nem tudsz veluk parhuzamosan haladni.. jobb ha nem is meselek tobbet,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!