Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichologus mondhat ilyet?

Pszichologus mondhat ilyet?

Figyelt kérdés

A pszichologusom azt mondta legutobb,hogy frusztralt mellettem,ha jonnek az ulesek erez valami frusztraltsagot .Valamint elutasitom ot ugy erzi,mamint a technikait amiket alkalmaz.Elszeretne velem beszelgetni ezekrol az erzeseirol.

Ettol meg en lettem most frusztralt..meg ugy az egesztol.Nekem ako fizetek miert kell foglakoznom az o frusztraltsagaval?Ha ugy erzi elutasitom a technikait miert nem o gondolkozik azon,hogy valtoztasson,uj eszkozoket vegyen elo?Miert nem vezet ra maskepp? Az eletem igyis kaosz es igyis kb nulla a biztos ,tamogato pont az eletmben es akkor jon o es ideveti elem,hogy fruszralt es nem ugy fejlodok ahogy azt elvarna.Most rn vagyok a hibas hogy sehova nem haladunk?Kezdve azual,hogy o varial gyakran az uelseken,hogy legyen ekkor meg akkor,maradjon el,plusz alapbol is nagyon rovid egy ules es fel sem fogja ahogy latom mennyire melyen vagyok.Azt hiszi,ha annyit mond nekem,hogy ok akkor menj keress masik munkat mar azonnal megyek mashova es azonnal cselkszem..valamit mond es ha nem lepek akkor en elutasitom ot es nem erti..pont ilyen a depresszio es az amiben felnottem tanult tehetetlenseg..

Mindegy,szoval ez normlis? Masoknak is mond iyleneket ?

2021. okt. 6. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az van, hogy van olyan, hogy áttétel és viszontáttétel.

Bármilyen furcsa, terápiás helyzetben nem csak a kliensnek, hanem a terapeutának is keletkeznek érzései, amelyekre oda kell figyelni, mert jelzésértékkel bírnak. Vagy a terápiás folyamat, vagy a kettőtök dinamikája miatt jó, ha kibogozzátok, mi bukkant a felszínre. Lehet, hogy neki van feladata az adott témával, ezért javasolni fogja, hogy máshoz járj, ha ő nem tud megfelelően támogatni emiatt. A következő ülésen kiderül, és nyugi: nem neked kell őt kezelned, de teljesen érthető, ha ez most meghökkentett, és nem érzed fairnek, hogy "vele kell foglalkozni". Mondd el neki bátran!

2021. okt. 6. 12:53
 2/5 A kérdező kommentje:
1,elhiszem,de miert kell elmondani nekem?Nem vagyok kivancsi arra,hogy mit el meg…es orulok hogy ennyi ideje van,hogy ennyire figyel a lelkivilagara,de nekem ez igy sok.A sajat bajommal is sok foglakozni es a korulottem elokkel ,ebbe nem akarom meg azt hogy az o erzeseit is en cipeljem.. engem os frusztral de leginkabb az hogy ennyire nem tud velem mit kezdeni.
2021. okt. 6. 12:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

#1-nek igaza van, viszont amit ide leírtál azt vele kell megbeszélned. Neki kell tudnia arról, hogy pontosan mit érzel adott helyzetben. Ez nem arról szól, hogy innentől te leszel az ő terapeutája, de ezekben a helyzetekben ketten vagytok benne.

Ha továbbra is úgy érzed, hogy számodra nem megfelelő az illető, és nem tudja megérteni a problémáidat, akkor keress egy másik pszichológust.

Tudom, könnyen beszélnek, amikor azt mondják, hogy keress egy másik munkát, de valahol igazuk van, hogy a halogatás nem visz előrébb akkor sem, ha szerinted konkrét oka van. Mindig várni valamire, ami sosem jön el, ahelyett, hogy mernénk belevágni az életbe, és változtatni, amíg úgy érzed, több lehetőség van rá, mint majd X nappal/héttel/hónappal/évvel később.

2021. okt. 6. 13:00
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Talán ez az ígéret a segítségedre lesz!

37.Zsoltár 10,11."Egy kis idő még és nem lesznek gonoszok nézed a helyüket és nem lesznek sehol. Ám a szelidek öröklik a földet és örömmel tölti el őket hogy határtalan békében élnek."

Ismerd meg a Bibliát, ezt te is a javadra fordíthatod.

2021. okt. 6. 14:48
 5/5 anonim ***** válasza:
#4: olvashat Harry Pottert is, attól nem fog változni a helyzete...
2021. okt. 8. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!