Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » ADHD vagy sem? Mit csináljak?

ADHD vagy sem? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Egy hozzám nagyon közelálló személyről van szó, aki szentül hiszi, hogy ADHD-s. Nehezen megy neki a tanulás, és figyelés egyetemen, egyébként kifejezetten nehéz szakon van. Őszintén, nem hiszem, hogy ADHD-s, volt pszichológusnál aki szerint szintén nincs semmi baja. Ettől függetlenül nagyon ragaszkodik hozzá, hogy figyelemzavaros, és egyre jobban ássa bele magát ebbe. Eddig viszonylag jól teljesített, ám amióta van ez a gyanúja, egyre rosszabbak az értékelései a suliban. Amikor erről beszél mindig őszintén megmondom neki, hogy szerintem nincs semmi baja, egyszerűen csak nehéz az élet, de ezzel nagyon megbántom és nem érzem, hogy bármit segítenék. Szerintetek mit csináljak? Lehet,hogy tényleg ADHD-s?

ma 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Ennyiből ez nem fog kiderülni, és orvosok sem vagyunk.
ma 15:52
 2/4 Kólauborkával ***** válasza:

Vannak emberek, akik minden nehézségükre keresnek valami kifogást. Az ilyen embereken nem lehet segíteni. Egyedül magukon tudnak, ha lecsúsztak 100x a csúszdán talán 101.-re nem lesz annyira csábító. Elég sok hasonló ember van, csak a “betegség” más (természetesen valódi orvosi diagnózis nélkül): depresszió, ADHD, autista vonások, stb… mióta mindenki önjelölt pszichológus a Dr. House meg a többi hatására azóta egyre több ilyennel találkozni.

Jóravaló emberek kifogáskereséssel jó mélyre lenyomják magukat…

ma 15:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Az ADHD nem gyógyszeres kezelési módjai, ami főleg jó szervezési-tervezési eszközöket jelent, meg jó még a környezeti zavaró hatások, vizuális zaj csökkentése, megfelelő pihenés biztosítása, rendszeres sport, meditáció, ezek egy ép személynek is nagyon hasznosak.

Az nem szerencsés, ha valaki úgy gondolkodik, hogy "ADHD-s, autista, depressziós, szorongó stb. vagyok, akkor nekem úgyse fog menni az XY dolog és nem tehetek semmit". Viszont ha úgy gondolkodik, hogy "a problémáim hasonlítanak az ADHD-ra, ezért kipróbálom azokat a megoldásokat, amik az érintetteknek javasoltak", szerintem teljesen rendben van és kifejezetten jó irány lehet (és ugyanígy a többi felsorolt eltérésre is igaz ez).

ma 16:35
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 vagyok, szóval szerintem próbáld errefelé terelni. Szerintem ebből fog profitálni a legtöbbet.
ma 16:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!