ADHD vagy sem? Mit csináljak?
Vannak emberek, akik minden nehézségükre keresnek valami kifogást. Az ilyen embereken nem lehet segíteni. Egyedül magukon tudnak, ha lecsúsztak 100x a csúszdán talán 101.-re nem lesz annyira csábító. Elég sok hasonló ember van, csak a “betegség” más (természetesen valódi orvosi diagnózis nélkül): depresszió, ADHD, autista vonások, stb… mióta mindenki önjelölt pszichológus a Dr. House meg a többi hatására azóta egyre több ilyennel találkozni.
Jóravaló emberek kifogáskereséssel jó mélyre lenyomják magukat…
Az ADHD nem gyógyszeres kezelési módjai, ami főleg jó szervezési-tervezési eszközöket jelent, meg jó még a környezeti zavaró hatások, vizuális zaj csökkentése, megfelelő pihenés biztosítása, rendszeres sport, meditáció, ezek egy ép személynek is nagyon hasznosak.
Az nem szerencsés, ha valaki úgy gondolkodik, hogy "ADHD-s, autista, depressziós, szorongó stb. vagyok, akkor nekem úgyse fog menni az XY dolog és nem tehetek semmit". Viszont ha úgy gondolkodik, hogy "a problémáim hasonlítanak az ADHD-ra, ezért kipróbálom azokat a megoldásokat, amik az érintetteknek javasoltak", szerintem teljesen rendben van és kifejezetten jó irány lehet (és ugyanígy a többi felsorolt eltérésre is igaz ez).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!