Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért akarjuk az öngyilkosokat...

Miért akarjuk az öngyilkosokat lebeszélni ?

Figyelt kérdés
Mármint ha belegondolunk,aki öngyilkos akar lenni annak nagy oka van rá.Veszteség,kilátástalanság,kétségbeesés...senki sem akar meghalni azért mert boldog az élete .A fájdalom csak fájdalom .Egy ismerősöm öngyilkos lett ,mert olyan kilátástalan helyzetben volt ahonnét sose tudott volna kimászni...vagy ereje nem volt rá.Veszteségek sorozata,boldogtalan élet,csalódások,betegség. Elején úgy voltam vele hogy lehet tudtam volna segiteni neki hogy jobb legyen,ezt diktálta volna a lelkiismeretem, de aztán jobban átgondolva rájöttem hogy nem tudtam volna semmivel sem jobbá tenni az életét...nyomathattam volna a klisét hogy jobb lesz majd,csak bírja ki...dehát mitől lett volna jobb neki?A fájdalom az fájdalom...jobb véget vetni neki,megpihenni...megnyugodni a sötétben .Mégis mi emberek önző módon megakarjuk állítani azokat akik meg akarnak pihenni...miért?Mert a lelkiismeretünk azt diktálja?Nyilván a halál nem megoldás minden helyzetre....van amit jobbá tudunk tenni,de van ami kilátástalan...

nov. 17. 01:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Pedig megoszthatnád, mert én már évek óta ezt keresem…
nov. 18. 18:54
 22/25 anonim ***** válasza:
Tényleg nem tudom. De az én próbálkozásom is elég komoly volt (dobozszám különböző gyógyszerek), mégis életben maradtam, bár nem tudom, hogy ha nem találtak volna meg eszméletlenül, mi lett volna a vége.
nov. 18. 19:13
 23/25 anonim ***** válasza:

21!

Azt tudod, hogy bűncselekmény megosztani az információt?

nov. 18. 19:18
 24/25 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Engem nem beszél le senki. Orvoshoz is azért járok,hogy húzzam az időt kb. Én nem hiszem, hogy a késztetés elmúlhat.

nov. 18. 19:20
 25/25 anonim ***** válasza:

Süket duma az egész. Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy inkább hívják fel telefonon hajbalban, hogy baj van minthogy a másik temetésére kelljen menni. Jót nevettem.

Az a nagy helyzet, hogy 9-kor, nem is hajnalban fel akartam hívni egy ismerőst és lerázott aztal, hogy vacsorázik...

Na erről ennyit.

Ja meg a masik, ha ordítasz a figyelemért, akkor csak figyelenéhes vagy és ciki vafy. Ha meghalsz akkor meg egoista vagy és miért nem kérték segítséget...

nov. 20. 02:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!