Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért akarjuk az öngyilkosokat...

Miért akarjuk az öngyilkosokat lebeszélni ?

Figyelt kérdés
Mármint ha belegondolunk,aki öngyilkos akar lenni annak nagy oka van rá.Veszteség,kilátástalanság,kétségbeesés...senki sem akar meghalni azért mert boldog az élete .A fájdalom csak fájdalom .Egy ismerősöm öngyilkos lett ,mert olyan kilátástalan helyzetben volt ahonnét sose tudott volna kimászni...vagy ereje nem volt rá.Veszteségek sorozata,boldogtalan élet,csalódások,betegség. Elején úgy voltam vele hogy lehet tudtam volna segiteni neki hogy jobb legyen,ezt diktálta volna a lelkiismeretem, de aztán jobban átgondolva rájöttem hogy nem tudtam volna semmivel sem jobbá tenni az életét...nyomathattam volna a klisét hogy jobb lesz majd,csak bírja ki...dehát mitől lett volna jobb neki?A fájdalom az fájdalom...jobb véget vetni neki,megpihenni...megnyugodni a sötétben .Mégis mi emberek önző módon megakarjuk állítani azokat akik meg akarnak pihenni...miért?Mert a lelkiismeretünk azt diktálja?Nyilván a halál nem megoldás minden helyzetre....van amit jobbá tudunk tenni,de van ami kilátástalan...

nov. 17. 01:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%

"Sokan tényleg nem találkoznak kilátástalan helyzetekkel." Mit mond erre kedvenc filozófusom, Rejtő Jenő? Elvesztünk! Lehet rágyújtani.

Tudod, kedves kérdező, nem kell a szoftvercseréhez a hardvert elpusztítani. Ennyi. A legtöbb embernek a fejében lévő szokásrendszer, ahogy gondolkodik, ahogy tendenciózusan rossz döntéseket hoz, nos, az okozza a bajt. Ahhoz viszont, hogy átgondold, mely döntéseid vezettek a szituációba, amiben vagy, élned kell. Máshogy nem korrigálható a pályád, ugye.

A szakma azt állapította meg, hogy az öngyilkosság előtt bekövetkezik egyfajta tudattorzulás, egy pszich. csőlátás, amit ha sikerül az öngyilkosságra készülőnek átvészelnie, akkor a cselekményt nem követi el. Ezért próbáljuk lebeszélni az öngyilkosságra készülőket.

nov. 17. 10:08
 12/25 anonim ***** válasza:
76%

Mert azt hiszik,hogy így KELL.

Igazság szerint szerintem sem kellene lebeszélni senkit. 18 év felett mindenki azt csinál az életével,amit akar. Elvileg.

Mert gyakorlatilag az állam magáénak tudja az életed,a tested. Birtokolni szeretné és dönt helyetted.

Zárt osztályra vitet,begyógyszerez,és elhiteti veled,hogy ő jobban tudja,mi kell neked,mint te magad.

Egyszerűen az állam nem tekint felnőttnek ebben a témában.

nov. 17. 15:37
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, miért kell lebeszélni bárkit is róla.

Sokkal nehezebb élni, mint meghalni! Az csupán pár perc, az élet meg nem más, mint sok-sok évtizednyi tömény szenvedés és pokol! Nem bírom már azt a passzívságot és nemtörődömséget, hidegséget, meg nem értést, amit másoktól és a teljes társadalomtól kapok. Kértem sokszor segítséget, de azt mondták, hogy beszéljek mással. Aztán a másik is ugyanazt mondta. Senkim sincs, minden téren egy nagy k***a senki vagyok, egyszerűen undorodom saját magamtól is! Egyedül vagyok és szenvedek! Éhen halok és fázok! Kegyetleg világ ez, ahol csak meghalni érdemes! Ha valaki TÉNYLEG segítene, elfogadnám, de egyedül én sem látok már kiutat.

19/F

nov. 17. 17:58
 14/25 anonim ***** válasza:
65%

Én is így szoktam! 😄👍

[link]

nov. 17. 21:28
 15/25 anonim ***** válasza:

2 pontosan ezt akartam leírni

Egyszerűen döbbenetes számomra így felnőtt fejjel, hogy ennyire ellene vannak az öngyilkosságnak

A súlyos depresszió a legnagyobb kínzás, aki ebben szenved, annak az egész élet kínzás, főleg az öregedés

Egy normális világban bárki kaphatna eutanáziát….

Mikor én pszichiátrián voltam rajtam is csak úgy hüledeztek főleg az ápolók hogy nincs olyan hogy öngyilkos akarsz lenni… De mondom van mert itt vagyok.

nov. 18. 17:08
 16/25 anonim ***** válasza:

Rokonom öngyilkos lett, a harmadik próbálkozása "sikeres" volt. Természetesen folyamatosan próbáltam lebeszélni, kivéve az utolsó kísérlete előtt. Akkor már olyan rossz állapotban volt, hogy tudtam, hogy meg fogja tenni és most már biztosra fog menni. És akkor feladtam, mert magamnak sem kívántam volna azt a szenvedést, amit hosszú idő idő óta átélt. Otthagytam egyedül, két nap múlva találtunk rá, a jelek szerint nem szenvedett. Nem mondom, hogy nem éreztem hibásnak magam, de nem lehetettem 0-24-ben mellette, és már úgysem tudtam volna hatni rá semmivel.

A sors fintora, hogy én is ugyanolyan pszichés beteg voltam (vagyok), mint ő volt és ez után nekem is volt öngyilkossági kísérletem. Elég komoly, de mégsem sikerült. Azóta sem jött rendbe az életem, csak egyre mélyebbre süllyedtem, úgyhogy azt gondolom, bár sikerült volna, ahogy Neki...

nov. 18. 17:46
 17/25 anonim ***** válasza:
És neki mivel sikerült?
nov. 18. 17:52
 18/25 anonim ***** válasza:
"Bombabiztos" gyógyszerkombinációval (pontosan nem tudom).
nov. 18. 17:57
 19/25 anonim ***** válasza:

Neked sem mondta el?

Én pont ezt keresem…

nov. 18. 18:01
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem, titokban keresett a neten információkat. A halotti bizonyítványt én nem láttam, annyit tudok, hogy az egyik szívgyógyszer volt, de amikor utoljára próbáltam beszélni vele, a párna alól megmutatott egy nagy halom frissen kiváltott különböző gyógyszert. El akartam venni tőle, de nem engedte, sírt, annyira szenvedett már a bipoláris depressziótól. Akkor adtam fel, hogy próbáljam megmenteni. :(

(Ha tudnám, mik voltak, nyilván akkor sem osztanám meg.)

nov. 18. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!