Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért akarjuk az öngyilkosokat...

Miért akarjuk az öngyilkosokat lebeszélni ?

Figyelt kérdés
Mármint ha belegondolunk,aki öngyilkos akar lenni annak nagy oka van rá.Veszteség,kilátástalanság,kétségbeesés...senki sem akar meghalni azért mert boldog az élete .A fájdalom csak fájdalom .Egy ismerősöm öngyilkos lett ,mert olyan kilátástalan helyzetben volt ahonnét sose tudott volna kimászni...vagy ereje nem volt rá.Veszteségek sorozata,boldogtalan élet,csalódások,betegség. Elején úgy voltam vele hogy lehet tudtam volna segiteni neki hogy jobb legyen,ezt diktálta volna a lelkiismeretem, de aztán jobban átgondolva rájöttem hogy nem tudtam volna semmivel sem jobbá tenni az életét...nyomathattam volna a klisét hogy jobb lesz majd,csak bírja ki...dehát mitől lett volna jobb neki?A fájdalom az fájdalom...jobb véget vetni neki,megpihenni...megnyugodni a sötétben .Mégis mi emberek önző módon megakarjuk állítani azokat akik meg akarnak pihenni...miért?Mert a lelkiismeretünk azt diktálja?Nyilván a halál nem megoldás minden helyzetre....van amit jobbá tudunk tenni,de van ami kilátástalan...

nov. 17. 01:29
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%

Sokan tényleg nem találkoznak kilátástalan helyzetekkel.

Vannak, akiken nem lehet szavakkal segíteni, max tettekkel lehetne, de odáig már sokan nem jutnak el, mert annyira nem érdekli őket vagy lehetőségük sincs rá, hogy segítsenek.

nov. 17. 04:00
 2/25 anonim ***** válasza:
48%

Beteges,hogy sokan úgy állnak az élethez mintha valami misztikus csoda lenne amit muszáj húzni ameddig csak lehet-és ha valaki máshogy gondolja akkor küldjük orvoshoz.

Miközben a csapból is az folyik hogy rengetegen vagyunk,és ha nem teszünk valamit sűrgősen,totál leamortizáljuk a Földet.

Én úgy gondolom,teljesen normális ha valaki úgy dönt,köszöni,de neki ennyi elég volt.Nem lebeszélni kellene az embereket,hanem megtalálni a módját hogy legálisan,gyorsan,fájdalommentesen lehessen meghalni.

nov. 17. 04:59
 3/25 anonim ***** válasza:
61%
Nem tudhatod hogy miért akarsz öngyilkos lenni, az egyik ok a túl sok szenvedés és kilátástalanság, ezt akarjuk valójában megszüntetni, de ha a halált választjuk, soha nem tudjuk meg hogy min lehettünk volna túl és mi várhatott volna ránk, szóval ez egyfajta lelki próba amihez hatalmas lelki erő kell. Ha nincs, akkor általában az illető elbukik.
nov. 17. 05:11
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
3. Kanadában már legalizálják az eutanáziát mindenféle indokkal, akár lelki betegségre is.
nov. 17. 05:12
 5/25 anonim ***** válasza:
22%
5. Azt azért tudni kell hogy ennek a burkolt népességcsökkentés a célja, pont a 8 milliárd ember miatt.
nov. 17. 05:13
 6/25 anonim ***** válasza:
87%

Azért próbáljuk lebeszélni, mert amit tesz az visszafordíthatatlan.

A legkilátástalanabb helyzetből is könnyebb kimászni mint a halálból visszajönni. Ameddig valaki él addig nincs lehetetlen, utána számára már minden lehetetlen.

Ráadásul sok esetben nem is annyira kilátástalanul rossz a helyzete az öngyilkosnak mint amennyire azt depressziója elhitette vele. A depresszió ugyanis hazudik, sokkal rosszabbnak láttatja a dolgokat mint amilyenek a pozitív dolgokat is negatív fényben mutatja, és eltakarja a fényt az alagút végén.

Voltam már depressziós. Olyan mint egy terjedő fekete massza, ami szép lassan mindent feketére fest.

Ilyenkor megnyugtató az öngyilkosság gondolata, hiszen ez is egy kiút, valójában ez az egyetlen kiút amit a depresszió még nem festett feketére, de csak azért, mert ez még annál is sötétebb.

A legtöbb helyzet valójában nem kilátástalan, csak az érintettek depressziója elhitette velük hogy az öngyilkosság az egyetlen esélyük.

nov. 17. 05:25
 7/25 anonim ***** válasza:
92%

És ha valaki a hajléktalanságba jut, és nem tudna belőle kitörni, mert beteg, dolgozni nem tud, az szenvedjen még 10-20 évet az utcán, hidegben-melegben, kaja nélkül?

Vagy van, akinek akkora adóssága lesz, hogy ha élete végéig dolgozik 2 munkahelyen, se tudja kifizetni?

Mert ez a, két leggyakoribb a pénzhiány és/vagy betegség.

Nem szolidáris a társadalom az elesettekkel.

nov. 17. 05:27
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Én betegségekkel szenvedek 15 éves korom óta. Van depresszió,pánikyszorongás,vérnyomas,szem betegség,van még pár dolog. Csóróság,család,társ nincsen. Traumák ezrei amin száz éves koromra se teszem túl magam. Próbáltam felhagyni a negativitással amit valószínű a depresszió okoz nagy %-ban. Ideig óráig talán sikerül is. Mozgás,erdő,telefon használata mellőzés,zöldség gyümölcs ,stb. Gyógyszereket szedek,régóta. Igazából én is pengeélen táncolok. Nincs nap ne jöjjön,hogy megaakrok halni,hogy jobban járnék ha vége lenne ennek a szenvedéssel nyomorral pusztulattal teli életnek nem nevezhető vegetálásomnak. Pedig még 30 se vagyok. 20 évesen volt 1 kisérletem,nyilván nem.jött össze. De sokszor vissza gondolok,jobb lett volna ha anno sikerül. Szóval ez egy borzalom amitől nem tudok szabadulni. Én is úgy vagyok vele,jobb lenne már innen eltakarodnom...
nov. 17. 06:47
 9/25 Ypszilon1980 ***** válasza:
75%
Nem biztos, hogy az ő kilátástalan helyzete valóban annyira reménytelen, mint ahogy ő gondolja, no meg visszafordíthatatlan lesz a tette. Gondolom én van egy társadalmi elvárás is, aminek meg kell felelni. A másik meg, hogy pl. miért hívja fel rá a figyelmet sok esetben? De ezek csak tippek az én gondolataim alapján, azokat a tárgyalókat kellene megkérdezni, akik ezzel foglalkoznak, talán ők el tudnák magyarázni.
nov. 17. 09:32
 10/25 anonim ***** válasza:
Mert elvileg ismered, szereted és nem akarsz ilyen embereknek olyat, ami neked rossz, ha te is az akarnál lenni, másképp gondolkoznál. Amennyiben pontosabb válasz kell, az intelligencia kis mértéke miatt.
nov. 17. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!