Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kigyógyultam volna a mentális...

Kigyógyultam volna a mentális betegségből?

Figyelt kérdés

Bipoláris és depressziós vagyok, de már fél éve semmi bajom, szinte teljesen tünetmentes vagyok.

Évek óta szedek gyógyszereket, de eddig semmit nem használtak. Lehetséges hogy nem is a gyógyszerektől, hanem magamtól lettem jobban? Lehet hogy most már abba is hagyhatnám a gyógyszereket?

nov. 9. 21:22
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Ne áltasd magad, kérdező! "eddig semmit nem használtak" - "fél éve semmi bajom". De, használnak! Azért vagy jól, mert SZEDED A GYÓGYSZERT! Nem véletlenül találták ki őket. És ahogy abbahagynád, újra elviselhetetlen állapotba kerülnél. Ne kísértsd a sorsot meg a családodat meg a munkahelyedet!
nov. 9. 21:33
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
a gyógyszertől vagy jobban, használ, az a dolga.
nov. 9. 21:45
 3/9 anonim ***** válasza:
65%

A bipoláris depresszió nem az a betegség, amiből ki lehet gyógyulni.

Ne próbáld meg letenni a gyógyszert!

nov. 9. 22:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Ugyanezeket a gyógyszereket szedem már másfél éve, nem értem hogy akkor eddig miért nem hatottak?
nov. 10. 10:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg folyamatosan egyre jobb lett, mire idáig eljutottál.
nov. 10. 10:29
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
Tudod kérdező...aki egyszer megjarta azt a sötét, hideg helyet, amit mentális betegségnek hívnak, az igazán sosem lesz szabad. Sajnálom, de ez a tapasztalatom. Ideig-óraig jobban lehet lenni, de aztán jön újra a mélység.
nov. 10. 18:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Bipolárisra életünk végéig kell a gyógyszer. Ha abbahagynád megint depresszios lennél.
tegnapelőtt 03:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Én, pánikbeteg és depressziós vagyok. 10 éve gyógyszert szedek. Egyszer próbáltam letenni. Kb. 2 hónap múlva olyan rosszul lettem, hogy ihaj. Vannak helyzetek, állapotok amit sajnos csak gyógyszerrel lehet kordában tartani. Kb. 1 éve nem volt semmi tünetem. Most viszont pár napja a padlót fogtam. Hányinger, szédülés, mérhetetlen fáradtság. Majd, változik a helyzet. De, gyógyszerrel nem játszunk! Főként nem az ilyen jellegű gyógyszerekkel.
tegnapelőtt 03:38
 9/9 anonim ***** válasza:
51%

Ha nem okoznak a gyógyszerek elviselhetetlen mellékhatásokat, felesleges megpróbálni letenni őket. Nem vagyok pszichiáter, nem értek hozzá, viszont mentális beteg vagyok. Az én tapasztalatom az, hogy a pszichiátria kiszámíthatatlan, még az se biztos hogy bipoláris vagy, nekem 2 évenként más diagnózist adtak, és elég régóta vagyok beteg. A legtöbben itt azt írják hogy eszedbe se jusson letenni, és ha nem szenvedsz a mellékhatásoktól nagyon, akkor szerintem is ostobaság. De ha átgondolod, az is lehetséges, hogy többet jártál a szabadban, vagy többet sportoltál, vagy többet beszélgettél emberekkel, és abban az esetben (!) ha szenvedsz a mellékhatásoktól, közben meg jobban vagy, szerintem mindenképp kérd ki egy orvos tanácsát, és mondd el neki részletesen hogy te azt tapasztalod hogy jobban lettél, és mit gondol arról hogy megéri-e letenni.

Én azért kardoskodom emellett az opció mellett is, mert gyógyszert szedni *zar. És én mindig is azt tapasztaltam (nagyon sokszor feküdtem pszichiátrián), hogy a pszichiátereknek nagyon nehéz dolguk van amikor diagnózist kell felállítani, az egész diagnózisadás is csak úgymond egy iránymutató, egyáltalán nem olyan mint a kardiológiában vagy akármilyen más területen, hanem az is előfordulhat hogy félévente más diagnózist adnak az embernek, meg kipróbálnak gyógyszereket, és ha a folyosón épp egy jobb pillanatodban kapnak el, hogy na most van idő beszélgetni, akkor rögtön levonják azt a következtetést hogy végre ez a gyógyszer használ neki, közben meg az is lehet hogy egy hónappal ezelőtt is (egy másik gyógyszerrel) egy ugyanilyen jó pillanatodban ültek volna le veled beszélgetni, akkor hamarabb levonták volna ezt a következtetést, és maradtak volna az egy hónappal ezelőtti gyógyszernél. Az se biztos hogy tényleg bipoláris vagy. A pszichiátria borzalmasan kiszámíthatatlan dolog, és ezzel nem a pszichiátereket akarom szidni.

Szerintem kérd ki az orvosod tanácsát, magadtól ne hagyd abba. De küzdj magadért, mert még az is lehetséges hogy igazad van, és a semmiért meg most minek legyenek extra mellékhatások?

tegnapelőtt 10:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!