Kigyógyultam volna a mentális betegségből?
Bipoláris és depressziós vagyok, de már fél éve semmi bajom, szinte teljesen tünetmentes vagyok.
Évek óta szedek gyógyszereket, de eddig semmit nem használtak. Lehetséges hogy nem is a gyógyszerektől, hanem magamtól lettem jobban? Lehet hogy most már abba is hagyhatnám a gyógyszereket?
A bipoláris depresszió nem az a betegség, amiből ki lehet gyógyulni.
Ne próbáld meg letenni a gyógyszert!
Ha nem okoznak a gyógyszerek elviselhetetlen mellékhatásokat, felesleges megpróbálni letenni őket. Nem vagyok pszichiáter, nem értek hozzá, viszont mentális beteg vagyok. Az én tapasztalatom az, hogy a pszichiátria kiszámíthatatlan, még az se biztos hogy bipoláris vagy, nekem 2 évenként más diagnózist adtak, és elég régóta vagyok beteg. A legtöbben itt azt írják hogy eszedbe se jusson letenni, és ha nem szenvedsz a mellékhatásoktól nagyon, akkor szerintem is ostobaság. De ha átgondolod, az is lehetséges, hogy többet jártál a szabadban, vagy többet sportoltál, vagy többet beszélgettél emberekkel, és abban az esetben (!) ha szenvedsz a mellékhatásoktól, közben meg jobban vagy, szerintem mindenképp kérd ki egy orvos tanácsát, és mondd el neki részletesen hogy te azt tapasztalod hogy jobban lettél, és mit gondol arról hogy megéri-e letenni.
Én azért kardoskodom emellett az opció mellett is, mert gyógyszert szedni *zar. És én mindig is azt tapasztaltam (nagyon sokszor feküdtem pszichiátrián), hogy a pszichiátereknek nagyon nehéz dolguk van amikor diagnózist kell felállítani, az egész diagnózisadás is csak úgymond egy iránymutató, egyáltalán nem olyan mint a kardiológiában vagy akármilyen más területen, hanem az is előfordulhat hogy félévente más diagnózist adnak az embernek, meg kipróbálnak gyógyszereket, és ha a folyosón épp egy jobb pillanatodban kapnak el, hogy na most van idő beszélgetni, akkor rögtön levonják azt a következtetést hogy végre ez a gyógyszer használ neki, közben meg az is lehet hogy egy hónappal ezelőtt is (egy másik gyógyszerrel) egy ugyanilyen jó pillanatodban ültek volna le veled beszélgetni, akkor hamarabb levonták volna ezt a következtetést, és maradtak volna az egy hónappal ezelőtti gyógyszernél. Az se biztos hogy tényleg bipoláris vagy. A pszichiátria borzalmasan kiszámíthatatlan dolog, és ezzel nem a pszichiátereket akarom szidni.
Szerintem kérd ki az orvosod tanácsát, magadtól ne hagyd abba. De küzdj magadért, mert még az is lehetséges hogy igazad van, és a semmiért meg most minek legyenek extra mellékhatások?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!