Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges, hogy Borderline-os...

Lehetséges, hogy Borderline-os vagyok?

Figyelt kérdés

Jártam néhány éve egy borderline-os lánnyal, és azóta rengeteget gondolkoztam azon, hogy a borderline-ra jellemző több tulajdonság is igaz rám.

Alapvetően nem vagyok depresszív jellem, öngyilkos hajlamom sincs, emiatt ugye nem valószínű, de túl sok közös jellemzőm van a borderline személyiségzavarral. Az elhagyásérzés, az önkontroll hiánya, hangulatingadozás (instabil semmiképpen nem vagyok, de nagyon stabil sem), bipoláris önbizalom stb.

[link]

Ezt néztem meg, és a 9-ből állítás igaz rám 6 (1, 3, 4, 6, 7, 9).

Ennyiből tudom, hogy nem lehet kideríteni, meg semmi, csak valami támpont kéne.

nov. 9. 13:51
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Ennek es a tobbi mentallis zavar megallapitasara, diagnosztizalasra csak kilnikai szakpszicholgus vagy pszichiater hivatott.
nov. 9. 14:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezek nagyon erőteljes állítások, tényleg ezek így fajsúlyosan jellemzők rád?
nov. 9. 14:20
 3/4 A kérdező kommentje:

Nehéz megmondani...

Az elhagyatásérzés... Állandóan nem, de ha egy kapcsolatom (romantikus/baráti) véget ér azt nagyon rosszul tudom megélni, olyankor nagyon extrémen élem meg. Gyakran szoktam magányosnak érezni magam, ami sokszor nem us feltétlen valid

Így fajsúlyosan kijelentve egyik állítás sem egyértelműen igaz rám, tehát ha rajta is vagyok a borderline skálán, fixen nem valami magasan), de magamra ismertem bennük, ez jó kifejezés rá.

nov. 9. 14:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Enyhe formában mindenki magára ismer, attól vagyunk emberek. Ki a fene élvezi, hogyha mondjuk elhagyják? Az a nagyon extrém egyáltalán nem biztos, hogy tényleg nagyon extrém.
nov. 9. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!