Borderline személyiségzavarnak mik a főbb tünetei ?
Fekete fehér gondolkodás, egy ember vagy angyal, vagy ördög, instabilitás egyik percben boldog, másik percben dühös, de nehéz elkülöníteni a bipoláris zavartól, autizmus es adhd től, tulajdonképpen az összes pszichiátriai cimke téves, nem lehet elkülöníteni élesen egymástól a betegségeket, mert egyik betegség átválthat egy másikba, több megjelenési formája lehet egy zavarnak.
Például a covert nárcisztikus személyiségzavaros ha dühös lesz átmegy pszichopatába, ahol rombol mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül.
Vagy a nárcisztikusnak indult személyiség végül átmegy borderlineba.
eloszor eredetileg a kezdete genetikai (fiziologiai) ugye. Fel hogy elhagyjak, otthagyjak. eros szot haznalva felhasznalja a sajat "csabito" es manipulativ tulajdonsagat, hogy a sajat "igenyeit" kielegitse. errol tud es tudja, hogy rossz, ezert "bunteti" magat onsertessel ilyenekkel. ebbol jon az impulzivitas aminek rengeteg formaja lehet
az impluziv jellemzo miatt instabil munkahely, iskola, egyetem, tanulas, parkapcsolatok, lehet sorolni.
a masik gond hogy lehet nem is borderline (mert nem letezik) hanem szemelyiseg zavarok elemeinek kevereke (pl dependens szemely.zav kb ugyanilyen majdnem kiszedve nehany elemet), felre ne ertessek nem skizoid + hisztrionikus es akkor papiron papirra.
ez egy diagnozis/megnevezes kiszedve elemeket mas szem.z. teruletekrol ahogy irtam diagnozis. volt BNOja, de mar kiszedtek, labilis lett azt hiszem, az meg mar rahuzhato eleg sokmindenre/mindenkire.
a borderl. atmehet mas ahogy mondtam szem.z.-ba, skizotip ahol mar pszichozis is lehet, atmehet klinik.depressioba, bipolarisba, ilyenek. nincs meghatarozva hogy mi konkretan, nem lehet azt mondani hogy borderline mert xy. egy bipolarisa mar lehet manias (mar talalkoztam emberrel aki a hetkoznapi maniat ertette es hulyenek nezett, de orvosi ertelemben mania) es mely depressziv idoszak - szinten aggressziv illetve bord.l. szeru ha lehet igy utalni ra mert megint, ilyen konkretan nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!