Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jogsit milyen mentális betegsé...

Jogsit milyen mentális betegség miatt nem adhatnak?

Figyelt kérdés
Van egy személy, akire a barátaim azt mondják, hogy normálisan nem lehet jogsija sem, mert orvosilag bizonyított, hogy mentális betegsége van. Konkrétan nem tudják a betegség nevét, de engem érdekel. Mikre nem adnak jogsit?

tegnap 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
15%
Egyrészt sok ilyen van, másrészt meg semmi közöd ehhez.
tegnap 21:47
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Ezt konkrétan nem tudom, de én viszont olyanon meglepődtem, hogy (véleményem szerint) tourettes ember kaphat. Alkatrész értékesítő vagyok, és egy ember többször is bejár a boltba, persze saját autóval, amit ő vezet. Senkit nem megbántva írom ezt, de olyan szintű hirtelen fej és végtag mozgásai vannak, hogy szerintem úgy ön és közveszélyes a forgalomban való részvétel, és még nézni is rossz, ahogy rángatózik..
tegnap 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
1 Hogy a konkret szemelynel mi van, ahhoz tenyleg semmi koze. De egy jogallamban nyilvanosan hozzaferhetoen tudnia kell mindenkinek, milyen betegsegek eseten nem adnak jgositvanyt.
tegnap 21:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

13/1992. (VI. 26.) NM rendelet a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról

[...]

1. melléklet a 13/1992. (VI. 26.) NM rendelethez

7. MENTÁLIS RENDELLENESSÉGEK

7.1.Egészségi alkalmasság csak pszichiáter szakorvosi vélemény ismeretében állapítható meg azon kérelmező esetében, akinél fennáll a következő rendellenességek valamelyike:

a) súlyos elmezavar,

b) jelentős fokú gyengeelméjűség,

c) a korral járó, súlyos viselkedési probléma vagy

d) az ítélőképességet, viselkedést vagy alkalmazkodóképességet súlyosan gyengítő személyiségzavar.

tegnap 21:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó köszönöm.

1es csak tán magadra vetted? Semmi közöm ahoz, hogy annak az illetőnek miért nem lehet jogsija az igaz. De elmondtam, hogy mi miatt fogalmazódott meg bennem a kérdés.

tegnap 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!