Jogsit milyen mentális betegség miatt nem adhatnak?
Figyelt kérdés
Van egy személy, akire a barátaim azt mondják, hogy normálisan nem lehet jogsija sem, mert orvosilag bizonyított, hogy mentális betegsége van. Konkrétan nem tudják a betegség nevét, de engem érdekel. Mikre nem adnak jogsit?tegnap 21:33
1/5 anonim válasza:
Egyrészt sok ilyen van, másrészt meg semmi közöd ehhez.
2/5 anonim válasza:
Ezt konkrétan nem tudom, de én viszont olyanon meglepődtem, hogy (véleményem szerint) tourettes ember kaphat. Alkatrész értékesítő vagyok, és egy ember többször is bejár a boltba, persze saját autóval, amit ő vezet. Senkit nem megbántva írom ezt, de olyan szintű hirtelen fej és végtag mozgásai vannak, hogy szerintem úgy ön és közveszélyes a forgalomban való részvétel, és még nézni is rossz, ahogy rángatózik..
3/5 anonim válasza:
1 Hogy a konkret szemelynel mi van, ahhoz tenyleg semmi koze. De egy jogallamban nyilvanosan hozzaferhetoen tudnia kell mindenkinek, milyen betegsegek eseten nem adnak jgositvanyt.
4/5 anonim válasza:
13/1992. (VI. 26.) NM rendelet a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról
[...]
1. melléklet a 13/1992. (VI. 26.) NM rendelethez
7. MENTÁLIS RENDELLENESSÉGEK
7.1.Egészségi alkalmasság csak pszichiáter szakorvosi vélemény ismeretében állapítható meg azon kérelmező esetében, akinél fennáll a következő rendellenességek valamelyike:
a) súlyos elmezavar,
b) jelentős fokú gyengeelméjűség,
c) a korral járó, súlyos viselkedési probléma vagy
d) az ítélőképességet, viselkedést vagy alkalmazkodóképességet súlyosan gyengítő személyiségzavar.
5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm.
1es csak tán magadra vetted? Semmi közöm ahoz, hogy annak az illetőnek miért nem lehet jogsija az igaz. De elmondtam, hogy mi miatt fogalmazódott meg bennem a kérdés.
tegnap 22:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!