Extrémen szorongós típus vagyok, milyen gyógyszert lehetne szednem?
16 éves vagyok lány. Mindenen is szorongok emellett vagdosom is magam. 10 éves korom óta ezekkel küzdök, sokszor nem is megyek el programokra mondván "úgyis bepánikolnék" Általában este nehéz elaludnom mert azon jár az eszem hogy bántsam magam. De ez így nem élet. Jártam pszichológushoz, de nem mertem megnyílni neki és ő már azt mondta az egyik alkalommal hogy várja a jövőheti pletykálásunkat. Jóban voltunk, de nem vett komolyan. Tehát nem is segített több éven át jártam hozzá, de mindig csak 2 max 3 hónapra. A szüleim éppen akkor irattak be hozzá amikor megtudták hogy "jaaaj a gyerek megint hülye volt aztán akkor menjen dilidokihoz". Más pszichológusom is volt, de tényleg nem segítettek.
Otthon volt xanax azt szedtem titokban (0,25mg) nyugodtabb voltam és nem cikáztak úgy a gondolataim mint az őrült. Nem fognak segíteni ebben a szüleim, tudom. Eléggé gyógyszer ellenesek (Mármint néha fájdalomcsillapítót sem akarnak adni csak végszükségletben)
Valaki tudja hogy tudnék szerezni ? Vagy esetleg betudja nekem szerezni? Ha elmegyek a gyerekorvoshoz fel tudja írni a szüleim tudta nélkül? (Valeriana, citromfűtea stb próbáltam)
Ne szedj. 19 éves koromtól 25-ig szedtem 13 féle szorongásoldót ezek mellett még a xanaxra is ráfüggtem(napi 10-12 szem) volt olyan gyógyszer amitől kifordultam önmagamből volt amelyiknek olyan mellékhatása volt,hogy nem tudtam felmenni a lépcsőn,mert úgyéreztem összeesek volt amelyiktől belassultam és olyan izomfájdalmam volt azt hittem sírva fakadok. Enyhítette valamelyik a szorongásom? Nem. Max 1 hónapig majd minden visszatért.
Javaslom inkább pszichoterápiás osztályra menj(4-6hét) vagy egy jó pszichológust keress aki ér is valamit.
Antidepresszans erre is jo. Persze orvos felkeresese eloszor.
Szorongasra, kenyszerre, panikra valok is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!