Visszabb vehetek az inzulin egysegbol?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 1es tipusu cukorbeteg vagyok. 6napja engedtek ki a korhazbol. Ott az inzulinnal is mindig 10-15volt a cukrom, de valoszinu, mert nem aludtam es idegeskedtem sokat. Itthon viszont 10alatt szokott lenni ami tok jo, voszont, meg szoknom kell az alacsonyabb cukrot es sokszor nagyon leviszi az inzulin. Ma reggeli elott 8 volt. Beadtam az inzulint ami 14egyseg aztan ettem eleg jol es lement 2.8ra. Nagyon rossz volr es ilyenkor mindig eszek caoki, cukor. Mindennap lemegy. Azborvos irta fel az egysegeket, de szerintetek 2t mondjuk visszavehetek, ha ez nekem igy sok?2023. okt. 16. 09:32
1/6 anonim válasza:
15-ös cukor az magas, 2,8 meg már nagyon alacsony. Az a megfelelő ha 5-8 között tudod tartani. Az inzulin mennyiségét az alapján kell meghatározni hogy mennyit eszel illetve mennyi volt a vércukrod étkezés eőtt, igen számolgatni kell de ha nem csinálod akkor vagy elszáll a cukrod vagy le fog esni, egyik sem jó. De ezt a korházban nem mondták el? Nem értem hogy engedhetnek el úgy valakit hogy tisztában sincs a betegségével.
2/6 A kérdező kommentje:
A korhazban 1 hetig bent volt de ott mindig 10 es 15 kozotti volt a cukrom es alapjan allittak be. Itthon pedog mar 10alatti
2023. okt. 16. 10:23
3/6 A kérdező kommentje:
Gondolom az idegesseg miatt es az almatlansagtol volt ott tobb
2023. okt. 16. 10:23
4/6 anonim válasza:
Az stressz hozzájárulhat a vércukor ingadozáshoz, de nem ilyen mértékben. Diabetológiára nem küldtek el?
5/6 anonim válasza:
Ezt nem értem én sem. Nekem ismerősöm szúrta magát és mondta, hogy az adagot aszerint adja be, hogy mennyit eszik,tehát nem ugyanazt az egységet kell adnia minden esetben,de hogy ezt honnan tudja, mi alapján azt nem tudom, de gondolom ezt elmondták neki a kórházban.
6/6 A kérdező kommentje:
az esti 24 volt fwlirva, de attol este itthon 2x is lement ezert 20at adok 3napja es az ugy jo
2023. okt. 16. 13:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!