6 éve szedek gyógyszert epilepsziára, (először azt mondták 3 év után abba hagyhatom..) azóta is szedem, szerintetek átvágtak vagy sem? mert eddig 1 rohamom volt, és az se biztosan az, mert az osztályom nem igazán volt befogadó típus.(lent folyt)
Lamictalt szedek napi 2x. Kaptam B-s jogsit. A másik kérédésem, hogy targonca vagy bármely jogsit kaphatok e? Tudom, hogy 5 évig, ha tünetmentes vagy utána nem vezethetsz, de 5 év sok... inkább szedek gyógyszert mintsem nem vezethetek bármennyire is el hagynám azt a fránya gyógyszert.
Köszönöm a válaszokat!
Szép napot/estét, ki mikor olvassa! :)
5év? nem 3? Vagy az csak a jogsi megszerzésre vonatkozik?
Hasonló szituban vagyok én is. És mint látod sok a kérdőjel nálam is.
Szia! Én 5 évről tudok a josgsival kapcsolatban.
Tavaly óta van Jogsim B-re és a targi foglalkoztat, mert szeretek vezetni :D
Szia szerintem ne kockáztass. Kaptál jogsit is. Ha az életed nem változik olyanra amelynél nincs kockázat (másik munkahely, olyan helyen laksz ahol minden közel van PL:Budapest), addig szedném bármi is történjék.
A probléma akkor van ha hiánycikk lesz a gyógyszered és nem kapható.
Vélhetően azért nincs rohamod, mert szeded a gyógyszert.
Milyen időközönként jársz dokihoz? Mikor volt utoljára EEG-d?
A kezelőorvosnak nem célja, hogy "átvágjon", nyilván a leleteid alapján szükségesnek látja a további gyógyszerszedést.
Az én gyerekem 10 éve szedi, és 10 éve volt utoljára rohama. Félévente van EEG, amin látszik, hogy beindulnak a tüskék, de a gyógyszernek hála nem fejlődik belőle roham. Így míg vannak ezek a jelek, a gyógyszer marad.
Az MRI és az EEG két különböző vizsgálat. Az MRI az esetleges okát mutathatja ki az epinek, de magát a rohamot nem lehet látni.
Az EEG tudja kimutatni a rohamot. Hasonlít az EKG-hoz, amikor a törzsre ragasztanak tapaszokat, és több görbét rajzol egy papírra, mutatva, hogyan működik keringésed.
Az EEG is hasonló, a hajas fejbőrre ragasztanak 19 db elektródát, és kirajzolódnak az agyhullámok, ahol lehet látni a rohamot, vagy a rohamhoz vezető jeleket.
Nem értem, miért nem jársz gondozásra, aki gyógyszert szed, főleg görcsgátlót, annak járnia kell bizonyos időközönként orvoshoz, aki felülvizsgálja a terápiát, vérvétellel gyógyszerszintet ellenőriz. Ugyanis hosszú idejű szedésnél egy-egy szem kimaradása nem okoz semmilyen gondot, mert van egy bizonyos gyógyszerszint a vérben. Ezért sem lehet egyik napról a másikra elhagyni, mert rohamot, egyéb súlyosabb mellékhatásokat okozhat.
Szóval irány az orvos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!