Akik vesztettek el párjukat mentális betegség miatt, ti hogy dolgoztátok fel?
Hogy van valaki, akit szeretsz, de a mentális állapota miatt ellök titeket magától, vagy így szinte minden ok nélkül megváltoznak az érzései irányotokban és nem akarja a kapcsolatot tovább.
Nekem sajnos két ilyen élményem is volt egy szenélyisegzavaros és egy nagyon súlyos depresszióval küzdő párommal.
Az személyisegzavaros átkattant, és az idealizált személyéből, aki voltam ellenség lettem, aki ártani akar neki.
Másik esetben pedig egy súlyosan depresszióra hajlamos párom volt, akivel ugyan voltak gondok, de nagyon szerettem, aztán alig egy hétvége alatt megváltozott minden. Emiatt én elkezdtem aggódni, amivel külön megbántottam azt mondta, és két nappal később közölte, hogy ő így nem akarja folytatni a kapcsolatot.
Mindkettő rettenetes élmény volt, mert tudom, hogy nem vagyok tökéletes partner, de egyik esetben sem éreztem, hogy én adtam volna okot a szakításra, mégis mindkét exem azt mondta, hogy én váltottam ki belőle ezt. Ami furcsa, mert korábban mentálisan nem problémás emberekkel sosem volt ilyen gondom. Azóta beszéltem egy pszichológussal, vagyis mostmár járok, ő mondta, hogy pont az érzelmi instabilitás miatt ilyen emberek általában csak ideig-óraig tudnak egy kapcsolatban működni terapia nélkül, azzal együtt is nehezen, és egyik exemet se kezelték sajnos.
De akkor is rettenetesen érzem magam, mert magamat okolom, hiába tudja az eszem, hogy nem kellene, minden nap eszem magamat, hogy miattam ment tönkre a kapcsolat, főleg az utóbbi depressziósnál, és most már én is belecsúsztam egy depressziós időszakban emiatt.
Mások, akik így vagytok, ti is szenvedtek az önmarcangolastol, meg saját magatok hibáztatásától?
Én nem vesztettem el, együtt élünk, és én is mentális beteg vagyok.
Még úgy is nagyon nehéz, hogy mindkettőnket kezelnek, és a betegségeink jól szinten tartottak.
Egészséges embert egy ilyen típusú párkapcsolat csak lehúz, és vannak olyan betegek akikkel nem is lehet együtt élni, még akkor sem, ha kezelés alatt állnak.
Azt tudom tanácsolni, hogy pszichoterápiás kezelés segítségével dolgozd fel ezeket a problémákat, és a jövőben vigyázz arra, hogy ne találd meg a nem kezelt mentális betegeket, mert sajnos velük nem lehet mit kezdeni.
2! Sajnálom, ez rettenetes lehetett! 😔 Nagyon szeretted őt? De, hogy történt, nem voltak előjelek, nem beszélt róla, hogy ilyesmire készülne?
Nekem az volt a borzalmas, hogy egyik este még azt terveztük, hogy mit csinálunk jövő héten, meg a leendő eskűvőnket beszéltük -igaz még csak álmodozás szintjén- két nappal később meg: "Én már nem igazán hiszek a kapcsolatunkban"...😟 mindezt úgy, hogy közben én nem adtam rá okot! Pár napra rá szakított velem.
Nálam az a helyzet, hogy a párom, aki egy jóindulatú, empatikus személyiség, pár évente szakít velem. Javasoltam neki, hogy menjen pszichológushoz, de nem akar.
Mindig visszatalálunk egymáshoz. Ennek több oka is van. Egyrészt nehéz olyan jó kvalitásokkal rendelkező független embert találni, mint ő. Falra mászom a mai átlag férfiaktól, trágárak, szellemileg igyéntelenek, legalábbis a többségük. Aki nem ilyen, az nagyrészt foglalt és én nem akarok senkinek a magánéletébe beletehénkedni.
A külön lévő időszakainkban megvan az esély, hogy ha találok valakit, nem maradok mellette. Amúgy se éltünk együtt soha, ez látogató kapcsolat, közös gyerek sincs.
Igazából a ritmusérzék eltalálása a lényeg. Lehet rá számítani, hogy időnként rájön a szakíthatnék, ezért már fel vagyok rá készülve és arra is, hogy visszatalálunk egymáshoz.
A legfontosabb, hogy az ember ne hibáztassa magát, ha egy kötődési zavaros ember otthagyja. A hiba az ő készülékében van. Senki se tökéletes partner. Ha te nem követtél el olyasmit, ami miatt okkal mondhatja, hogy elhagy, pl. félrelépés, verés, lelki terror, stb., akkor nyugodj bele. Kisebb hibái meg mindenkinek vannak.
6-os, ez tipikus elkerülő viselkedés. Mondjuk gyerekre én se vágyom, már nem is lehet, de társ az kell. Legalábbis nekem.
Egész más, ha valaki soha nem akart párt, mert akkor veleszületetten egy remete alkat. Viszont ha fél a csalódásoktól és nem mer kapcsolatba lépni, az már nem vezet boldog élethez. Jobb, ha leküzdöd a szorongásodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!