Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszánsra lehet...

WidowmakerButt kérdése:

Antidepresszánsra lehet szedni vitaminokat? Befolyásolhatja a Covid?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Körülbelül majdnem egy éve szedem már az antidepresszánst, mert sajnos felülkerekedett rajtam a depresszió. Az lenne a kérdésem, hogy lehet mellé vitaminokat szedni? Mostanában elkezdtem D-vitamin kiegészítőt fogyasztani, és néha-néha kicsit furcsán érzem magam, a szokásos depresszió tünetek mint a légszomj vagy a szédülés előjön párszor, néhanapján erősebben, olyankor fáradtabb is vagyok

Már egy ideje szedtem már, de közben sajnos Covidos is lettem, és tudom hogy a Covid hatással van a mentális egészségre, azóta eléggé ködös az elmém néha, annak ellenére hogy már-már kigyógyultam belőle.

Szerintetek a D-vitamin ronthatja a közérzetemet? Esetleg a Covid utóhatása miatt van néha rosszabb közérzetem? Orvostól sajnos elfelejtettem megkérdezni, hogy milyen vitaminokat szedhetek az antidepresszáns mellé, és hát csak pár hónap múlva van a következő időpontom, szóval gondoltam megkérdezem. Esetleg ha még kellene egy kis mellékinfó, az antidepresszánsom hatóanyaga az eszcitalopram, ha ez befolyásolna valamit.

okt. 20. 20:44
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Kérdezheted a gyógyszerészt is, a háziorvosodat is és be is telefonálhatsz a rendelőbe. Ha úgy érzed, hogy valami nem tesz jót, akkor ne szedd. Hamar kiderül így, hogy az okozta-e a gondot vagy attól független. Az eszcitaloprammal tudomásom szerint nem veszik össze, de más hatóanyagokkal kombinálva szívritmuszavart is okozhat és a túladagolás is okozhat komoly mellékhatásokat.
okt. 20. 21:31
 2/27 A kérdező kommentje:
Sajnos nem megoldható a betelefonálás most, mert a doktorom két hétig most szabadságra ment, ezért gondoltam hogy megkérdezem mihamarabb. A gyógyszerészre nem is gondoltam, pedig eléggé könnyen rájöhettem volna. Mindenesetre csak annyit mondott az orvos, hogy kizárólag a szerotonin-növelő gyógyszereket nem szedhetem, mint a legtöbb magnéziumos vitamin
okt. 20. 21:41
 3/27 anonim ***** válasza:
57%
Én mondjuk nem értem mi kapcsolat van a vitaminok és az antidepresszáns között. Például D vitamin miatt akkor szted napra se menj, vagy ne egyél zöldséget, gyümölcsöt mert vitamin van abba is? Persze doki válasza az elsődleges, csak számomra furcsa ez amit kerdezel
okt. 20. 21:57
 4/27 anonim ***** válasza:
57%

A betegtájékoztatóban benne van hogy mit nem szabad mellette szedni. A többi elvileg mehet, kivéve ha allergiás reakció lép fel stb.

Egyébként a vitaminok általában nem szoktak bezavarni. Én 3 féle pszichés gyógyszert szedek, mellette pedig A,B,D,K vitamint, magnéziumot.

okt. 21. 08:11
 5/27 anonim ***** válasza:
igen, nem.
okt. 21. 09:21
 6/27 anonim ***** válasza:
4: én voltam a lepontozott hármas. Én is szedek mellé vitamint , sőt edzés után fehérjét is iszok. Nem tudom elképzelni, hogy egy c vagy d vitamin hatással lenne rá.
okt. 21. 18:44
 7/27 A kérdező kommentje:

Hármas: Nem konkrétan a vitaminra gondoltam, hanem a vitaminpótlókra, mert azért van különbség közöttük meg a természetes vitaminok között.

Mindenesetre majd megkérdezem az orvostól, csak gondoltam megkérdezem itt is hátha valakinek van tapasztalata

okt. 22. 22:28
 8/27 anonim ***** válasza:

Agyalàgyultak társasága

Mivan barmok még most is COVIDOZTOK....

Miattatok szívtunk... Jön a többi járvány igazi kretének be lett jelentve

Normàlisak vagytok?

okt. 24. 03:58
 9/27 anonim ***** válasza:

8

en sem ertem 10 ev mulva is a covidra fogjak majd a haborukat is?

okt. 24. 08:50
 10/27 anonim ***** válasza:

be lettek oltva és rosszabb tudni

Inkább hordják a maszkot megint meg ugyanugy oltatnak ahelyett hogy rajojjenek hogy fullra atbasztak oket

Kamu covid még mindig mindenhonnan folyik... Csak ennyi megy nekik az igazsag feldolgozasa helyett hogy nepirtas volt, nem covidka

okt. 24. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!