Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Belefáradtam az egyetembe. Jó...

Belefáradtam az egyetembe. Jó ötlet otthagyni, vagy szakot váltani?

Figyelt kérdés
Tanárszakra mentem, ami humán irányú, rengeteget kell olvasni, ami még nem lenne gond, de rájöttem, hogy ez nem az én utam, folyamatos stressz, szorongás lett úrrá rajtam. Így 2 év után ezt érzem, lehet előbb kellett volna menekülni. B tervem van, érdekelnek az autók, a közlekedés, gyártástechnológia, stb. tehát minden, ami ezzel a témával foglalkozik, így járműmérnökire mennék. Az biztosan nehezebb lesz, de talán motivációval könnyebb lesz. A tanári esetén az elején se volt sok belőle. Szerintetek?
okt. 15. 17:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én bárcsak tanár lehettem volna mesterszakon jöttem rá hogy inkább azt kellett volna elvégezni na mindegy. Kérdező minden szakon vannak nehézségek teljesen mindegy hova mész. Anno én is váltottam szakot nehézség miatt és amit elvégeztem szintén nehéz volt. Szerintem ne válts.
okt. 16. 21:29
 12/19 anonim ***** válasza:

Pénz szempontjából szerintem jobb a váltás, de gondold át, mert egy full humánból full reál nagyon kemény lehet. Járműmérnöki ha jól tudom van Kecskeméten (a Mercedes gyár városában), Győrben (az Audi gyár városában), Debrecenben (a BMW gyár városában) és a BME-n. Gyakorlatozni is lehet menni ezekre a helyekre és ha nagyon ügyes vagy, ott is maradhatsz. Szép kis fizetésed lesz. Tanárként meg kéne egy állandó állás és az mellett magánórákat adni, hogy meg tudj élni, mert nem leszel örökké 25 alatti, hogy elfogadható fizetésed legyen.

Ezek mellett a tanárság tényleg nem egy megbecsült szakma sajnos sem megítélés, sem fizetés szempontjából. Ha nincs meg a 100%-os motiváció van B terved (ami teljesen más), akkor szerintem hagyd ott. Ezt a hátramaradt 3 éved elkezdhetnéd egy új szakon, ha ez tényleg annyira nem megy. (Bár én járműmérnöki helyett inkább gépészmérnökit ajánlanék, több vele a lehetőség.)

De a tantervnek nézz utána. Elég derült égből villamcsapás egy magyar-földrajz, földrajz-töri vagy töri-magyar szakpár után egy full fizika-matekos szak. De ha tényleg van motiváció, akkor jobb választás az utóbbi.

okt. 16. 21:38
 13/19 A kérdező kommentje:
Azon is gondolkoztam, hogy átmennék egy kissé gyengébb helyre. A mostani helyen eléggé túltolják (tudományegyetem amúgy). Lehet, hogy hülyeség lenne hagyni, de tény, hogy a mostani helyen vért izzadok, ahogy sokan mások is.
okt. 16. 21:57
 14/19 anonim ***** válasza:
82%
Gondold végig, hogy magát a szakot utálod vagy az egyetemet. El tudnád e magad képzelni, hogy iskolában kiállsz gyerekek elé, oktatsz, érdekel e a szakpárod és amiket tanulsz (valószínűleg humán szak esetében más egyetemen is sokat kell olvasni) vagy csak teher az egész. Februárig ezeket gondold végig és felvételizz újra. Jelölj be mindent, ami szóba jöhet, új egyetem, új szakok és jövő júliusig ráérsz teljesen végigrágni. Ha rájössz, hogy mégis maradnál, akkor ne iratkozz ki a jelenlegiről és be az újra. De legalább megadod magadnak az esélyt.
okt. 16. 22:03
 15/19 A kérdező kommentje:
A tanítás része még oké lenne, a hospitálás is egy tök jó buli, élveztem. Magát az egyetemet rühellem. Átkutyulták az egészet, hogy állítólag tehermentesítsenek minket vizsgaidőszakban, amit úgy oldottak meg, hogy az előadáshoz jár pluszban még egy szeminárium is, ahol a legtöbb esetben minden órán ZH, amik hiába sikerülnek jól, ha az előadás vizsga nem sikerül, akkor azokat is lehet előlről kezdeni egy másik félévben, ezelőtt csak beugrók voltak. Tehát full sz.... az egész.
okt. 16. 22:47
 16/19 anonim válasza:
24%

“ Kedves 8-as, igen, lepontozlak, nem vagyok tudatlan és fideszes sem!”

Remélem büszke vagy magadra.

Mondtam, hogy te? Általánoságban beszéltem; ha te magadra vetted….

“ De te arra élvezkedsz biztosan, hogy másokba belekötsz.”

Te kezdted itt írkálnak, hogy nem nehéz tanárnak lenni….

okt. 17. 06:49
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
15 akkor szerintem csak egyetemet válts, ne menj át full humánról full reálra csak azért, mert szr az egyetem, ha amugy tetszik a szak
okt. 17. 15:05
 18/19 anonim ***** válasza:
16-os, engem szólítottál meg, hiszen az én hozzászólásomból idéztél...
okt. 17. 18:31
 19/19 A kérdező kommentje:
Jól van srácok, azért nem kell egymásnak esni ennyire. Innentől kezdve lezártnak tekintem a témát a kérdés kapcsán. Köszi a választ mindenkinek. :)
okt. 17. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!