Belefáradtam az egyetembe. Jó ötlet otthagyni, vagy szakot váltani?
És utána? Majd a másik suli is lefáraszt majd? És a meló? 2-3 havonta váltasz majd? Ha a családod megy az agyadra, dobod a párod é a gyereked?
Az élet xopás, szokjad meg!
Másik egyetemen, másik képzésen is lesznek nehézségek. Mérnöki szakokon mondjuk sok a matek. Deriválás, integrálás, határérték számítás és társai. Az se lesz egy leányálom. Én a második matek óra után már váltani akartam, de nem bántam meg, hogy maradtam.
Szakdolgozat íráshoz meg mindenképpen sokat kell olvasni, bármilyen szakon vagy, hiszen az irodalmi áttekintést csak így lehet megírni.
Megértem, ha nem szereted, én mindig is utáltam a humán tárgyakat, de két év munkáját kukába dobni, hát azért gondold meg.
Egyébként miért mentél akkor humán irányú tanárnak? Szülői nyomásra? Ha biztos vagy benne, hogy nem akarsz ebben a szakmában dolgozni, akkor érdemes belevágni valami másba, de tényleg alaposan fontold meg. Írd le az előnyöket-hátrányokat, nézz utána, hogy melyik szakma a keresettebb, melyikkel mennyit keresnél, maga a munka mennyire stresszes stb.
Egy tanárnak nem kell nagy fizikai munkát végeznie, órákat tart, dolgozatot javít, van téli szünete, nyári szünete, hétvégéje, de vannak problémás gyerekek és szülők is, valamint keresett szakma manapság. Emellett tudsz magánórákat is tartani munka mellett.
A járműmérnököt pontosan nem tudom mit csinál, de leginkább tervezési munkákat, ami elég nagy felelősséggel jár és precizitást igényel. Nem biztos, hogy lesz annyi szabadnapod, mint egy tanárnak, de nincsenek ott a gyerekekkel való problémák sem.
Ezt végiggondolva dönts.
“ Egy tanárnak nem kell nagy fizikai munkát végeznie, órákat tart, dolgozatot javít, van téli szünete, nyári szünete, hétvégéje, ”
Mondják ezt a tudatlan Fidesznyíkek.
1. A tanárnak otthon is van dolga, javítani a dolgozatokat, készülni az órákra.
2. A tanárnak nem akkor kezdődik a nyári szünet, mint a diákoknak, és nem is akkor végződik. Az megvan-e hogy nyár végén vannak a pótvizsgák, az iskolát fel kell készíteni a tanávre…
Jöhet a lepontozás
Azt gondolom,hogy mérnöki szakon meg más miatt szoronganál.( Férjem mérnök,egyik mérnöki képzés sem szorongásmentes lazulás).
Először szerintem azt kezelném, csökkenteném.Ha nagyon jól megy a matek,fizika, akkor utána belevágnék.Mindenesetre furcsa, hogy ennyire humán után hirtelen a reál kezdett el érdekelni.
Kedves 8-as, igen, lepontozlak, nem vagyok tudatlan és fideszes sem!
Nyilván egyik munka sem egy leányálom, de azért mondhatnál már egy olyan állást, ahol a nyáron van 5-6 heted szabadon! Egy autószerelő vagy építész nem tud több hétre elszabadulni a munkából nyáron....
Tudom, értem, hogy nem akkor kezdődik a tanároknak a nyár, amikor a diákoknak!! Nem vagyok hülye!!! A dolgozatjavítást említettem is!!!
Az iskolán meg mit kell felkészíteni? Nem a tanárok festenek ki.... Áhhh ez duma csak....
De te arra élvezkedsz biztosan, hogy másokba belekötsz.
-----Bocsi kérdező, de utálom ha belémkötnek, ezért válaszoltam a 8-nak------
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!