Mit tegyek,hogy újra önmagam legyek?
Kb. egy hónapja kezdtem az egyetemet.Izgatott voltam miatta,ám amikor elkezdődött szembesültem azzal,hogy az a kevés szaktársam is,akik vannak,klikkesdtek.
A suliban töltött idő alatt nem beszélek senkivel,ugyanis keveredtem már kellemetlen szituációkba egyes órákon,pl azt hittem engem szólított a tanár közben pedig nem és kinevettek és van még ebből egy pár.A perfiéria szélére szorultam,ami nehéz egy olyan embernek,aki még soha sem volt "kiközösítve".Emellett én vagyok a legalacsonyabb szinten közülük ebben a nyelvben és emiatt is minden órán szorongok,nehogy felszólítsanak és hülyeséget mondjak.A vizsgák és a zh-k is nagyon aggasztanak,félek hogy nem sikerülnek,mert egy hülye szarnak érzem magam ebben a nyelvben mellettük.
Folyamatosan sírok és azt kívánom bár ne erre a szakra vagy ne erre az egyetemre jöttem volna.Időnként ha eszembe jutnak ezek a dolgok csak azt veszem észre,hogy remegek és görcsbe áll a gyomrom.
Mit tegyek?Hogyan jussak túl ezen?
Ez egy nyelvszak? Hogy kerültél oda? Középiskolában még úgy tűnt, hogy jól tudod azt a nyelvet? Ez a szak volt az álmod? Egyébként nyelvben aztán egyértelműen lehet fejlődni, nézzél videókat, olvass, esetleg járj magántanárhoz. A zh-kra fel lehet és kell készülni.
Nemcsak a csoporttársakkal lehet barátkozni, hanem az évfolyamtársakkal is. Biztos, hogy van egy pár olyan ember, aki szimpatikus, a te stílusod.
Az a kinevetés egyáltalán nem biztos, hogy kinevetés volt, lehetett egyszerűen nevetés azon, hogy egyszerre kezdtetek el beszélni. Ez nem probléma, sűrűn megesik. Egyetemista felnőttek már nem nevetik ki egymást, mint az ovisok.
Igen ez egy nyelvszak,jó vagyok belőle hiszen emelt érettségim jól sikerült,ám ők jobbak.Kolis vagyok egyébként,ott nincsen semmi probléma,vannak jó emberek csak a suliban töltött időm szorongása ráteszi a bélyeget az iskolán kívüli életemre.
De normális ennyit stresszelni az első zh-k előtt és majd bele jövök?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!