Hogyan szerezzem vissza önmagam? Nagyon kétségbe vagyok esve.
Legalább 1éve kezdődött, nem részletezem, de volt egy dolog ami kiváltott egy kisebb fajta depressziót és onnantól kezdve egyre mélyebbre süllyedtem.
Jelenleg ott tartok hogy teljesen elhaltak az érzelmeim és szinte csak a gondolataimban élek.
Ebben az állapotban elég szánalmasan viselkedtem. Teljesen lejarattam magam a barátaim előtt. Persze nem hagytak el, de attól még szégyenlem.
A lényeg hogy kialakult egy "másik énem" aki teljesen értéktelen és szánalmasan viselkedik. Akárhányszor elhatározom hogy "elhagyom" valamiért csak ha 1pillanatra is elgondolkozom azon mit műveltem le, már vissza is esek. Ráadásul ebben a lecsúszott állapotban beleszerettem egy lányba aki alapvetően nem érdekelne, így még nehezebb elengednem a dolgot.
Szörnyű! Így nem tudok a feladataimra koncentrálni. Mit javasoltok?
Engedd el a múltadat, hogy ne tartson vissza a fejlődéstől. Fogadd el, hogy megtörtént, sajnálod, de nem tudod visszacsinálni. Viszont a jelenedet és a jövődet nem kell, hogy befolyásolja.
Arra gondolj, hogy most milyen vagy, és hogy a jövőben milyen lehetsz. Ne rágódj a hibáidon. Mindenki hibázik, de tanulunk belőle és felállunk és megyünk tovább.
Esetleg iratkozz be a könyvtárba, és kérj, kölcsönözz ki olyan könyveket, amik segítenek feldolgozni a problémáidat.
Aztán keress YouTube-on edzés-tornázás videót és otthon tornázz minden reggel egy 20-30 percet. Nekem az is segít, ha sétálok egyet, de nem a zajos utakon, hanem a fák között, csendben, nyugalomban.
Hallgasd a kedvenc zenéidet, akár tornázás közben is, úgy sokkal könnyebb. :)
Egyél rendszeresen, és minél egészségesebben. Ettől szintén jobban fogod érezni magad.
Vezess naplót, írd le a gondolataidat, érzéseidet, terveidet, és azokat is, amiket már megvalósítottál. Ez is motiválni fog.
A barátaiddal is beszélj a problémádról, esetleg kérj bocsánatot, ha szükségét érzed.
A lány pedig normál esetben nem érdekelne téged, így meg kell próbálnod elengedni.
Szervezz programot a barátaiddal, az segít elterelni a gondolataidat és feltölt energiával.
Sajnálom. Hasonlókat élek át én is.
Amit tudok tanácsolni: menj pszichológushoz. Sokan ostobaságnak tartják/lenézik őket, pedig hidd el, ha valaki, ő tud segíteni.
Kitartást
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!