Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudom feldolgozni...

Roli888 kérdése:

Miért nem tudom feldolgozni még mindig a megcsalást?

Figyelt kérdés

Sziasztok, általában csendes megfigyelő vagyok az interneten, de elérkezett az a pont amikor segítséget kérek. 5 és fél éves kapcsolatom ment tönkre egyről a kettőre 3-4 hónapja nem is emlékszem már pontosan, a kisasszony nem adott semmi jelet előtte hogy nem érzi jól magát, nem utalt rá és nem is mondta ki határozottan. Nagyon szerettem, az életemnél is jobban, szántam rá időt, megadtam neki azt a szeretetet amit megérdemelt, rengeteg törődést kapott tőlem, és nagyon sok jó emlékem van róla ami a mai napra már inkább csak egy átok és inkább elfelejteném. Amikor leírta hogy nem tudja hogy hogyan fojtatjuk a kapcsolatot mert bizonytalan, hirtelen meg állt bennem az ütő (úr isten én vagyok a hibás, úr isten hogyan menthetném ki magunkat ebből a helyzetből). Utána hosszas 3 nap (egyoldalú) beszélgetés után, elmondta hogy megcsalt, de ezt személyesen akarta elmondani csak felidegesítettem. Mondjátok hogy lehet ennyire nem ismerni valakit 5 év után... Tulajdonképpen vele szerettem volna leélni az életemet, de mára már teljesen meg változott a véleményem a hosszútávú de még a rövid/alkalmi kapcsolatrol is. Előtte elveszítettem a munkahelyemet is amit nagyon szerettem forgattam, videót vágtam ect... (ez csak nekem fontos, lényegtelen).

Elhatároztam amikor utoljára beszéltem barátnőmmel telefonon örjöngve zokogtam hogy a kapcsolatunknak vége (családi házban voltam ekkor mert össze voltam omolva.) be mentem a régi szobámba remegve. Meg fogtam az ollót, és elakartam vágni a torkomat. A nagy őrjöngésre az öcsém bejött kirántotta azzal a lendülettel az ollót a kezemből. Elvittek a pszichiátriára ahol 6 hetet töltöttem (3-4 napot a zárton nem tudom pontosan mert azt sem tudtam fiú vagyok-e vagy lány). Nagyon sokat segített a családom, a barátom, az orvosok, a nővérek, és persze a beteg/sorstársaim de úgy érzem hogy még mindig lenne mit fejleszteni/gyógyítani magamon. Üresnek érzem magam teljesen, nem tudom hogy ez túlélési ösztönből jön vagy lélekből. Próbálok ismerkedni, de sajnos nem igazán látom értelmét félek hogy ismételten bekövetkezik, és a sok emlék, szeretet, törődés hiába lesz. Mit kezdhetnék magammal, teszem fel a végére a kérdést. Vannak céljaim többek között vállalkozás, cég, zenei karrier stb... most nem sorolgatnám :c.

Hát nem tudom, aki tapasztalt hasonlót kérem szépen segítsen egy két tanács keretein belül, az ismerőseimet családomat már nem akarom ezzel terhelni, hiába támodatnak, már sajnálom őket miattam.

Ha nem is olvassa senki, kiírtam magamból és nagyon jól esett :,)

23/F

okt. 11. 19:20
1 2 3
 11/23 he84 ***** válasza:
74%
Sajnálom kérdező, ez eléggé szomorú. Sajnos vannak ilyen nők, akiknek egy idő után nem jó valamiért az adott férfival már. De nem minden nő ilyen, például én se, hanem rendes nő vagyok, aki mindig megbecsüli és szereti a másikat. Ne hallgass a 10-es válaszolóra, ő túlságosan és csak rossz nők alapján általánosít rosszindulatúan. Sok rendes nő van, nem mindenki ribi. Csak hát vigyázat, ha nár valakik ribik, azok általában nem a bizonyos nők, hanem bizonyos férfiak, nem minden férfi. Hisz a bizonyos férfiak fekszenek le több nővel, akár a párjuk mellett is. És kitartást kérdező! Ha én lettem volna a barátnőd, én biztosan örültem volna a sok odafigyelésnek, törődésnek, időnek és szeretetnek, én ezeket mindig értékelem, ezek pont bejönnek nekem a másikban. Nekem eszembe nem jutna megcsalni a másikat.
nov. 4. 22:30
 12/23 he84 ***** válasza:
74%
És az lemaradt, hogy nem minden nő színészkedik, ahogy a 10-es válaszoló írta, ez is súlyos tévedés és rosszindulat tőle. Én például pont egy nagyon őszinte, szókimondó nő vagyok.
nov. 4. 22:32
 13/23 anonim ***** válasza:
18%

11

Én se azt állítottam, hogy minden nő ribi...

Hanem, hogy mindegyik színésznő. És ez így is van. Színészkednek, szédítenek, ferdítenek, hazudnak, átvernek.

Biztosan vannak rendes nők... De valahogy mindig kiderül, hogy nem-nem, ő sem az, csak játszott.

Ezerarcú kaméleon mind, és mindig a saját önös érdekeiket nézik! Ha neki az az érdeke, a legkedvesebbnek, legjólelkűbbnek tűnő nő is zokszó nélkül agyontipor.

nov. 4. 23:23
 14/23 he84 ***** válasza:
66%
Hát sajnállak 13-as válaszoló (aki láthatóan a 10-es), pedig nem így van, csak te tapasztaltál sok rosszat és rosszindulatú lettél. Mint mondtam, nem minden nő színészkedik, én se. Nincs ilyen, hogy minden nőről idővel kiderl, hogy mégis az, mert nem minden nő az. Ám mint mondtam, férfiak között is vannak ilyenek, ott még több, de nem minden férfi ilyen. Ha már kerülöd a nőket, legalább ne általánosíts és ne tévessz meg másokat.
nov. 4. 23:37
 15/23 anonim ***** válasza:
29%

14

Nem kívánok én senkinek rosszat, csak leírtam a valóságot. Minek kell meséket előadni?

Bár úgy lenne, ahogy a meséitek szólnak! Borzasztó, de tudom, hogy a legkevesebb nő ismerőseim (akiket szeretek, becsülök) is megfojtanának egy kanál vizben, ha az érdekük azt kívánná... Isten tudja, hány felé szakadt már a lelkem... De én nem kívánok rosszat egyiknek sem.

nov. 4. 23:57
 16/23 anonim ***** válasza:
56%
*legkedvesebb
nov. 4. 23:58
 17/23 Kései Sirató ***** válasza:
70%

Fiatal vagy még, kérdező, előtted az élet, kívánom, hogy sikerüljön feldolgozni ezt a rossz tapasztalatot és magadban lezárni. Arra gondolj, hogy mások több év házasság és közös gyerekek után lépnek félre, az a jó, hogy nincs közös gyereked vele és még fiatal vagy. Minden esélyed megvan arra, hogy találj egy rendes lányt.

Ahogy más is írta, én is javaslom, hogy keress fel egy pszichológust, aki segít neked ezt feldolgozni és segít helyretenni az önbizalmad.

Az életben több fontos dolog van, nem csak egy, nem szabad, hogy az életed csak egy dologról szóljon, mert ha valami mégis történik, akkor egyből az öngyilkosságra gondolsz, szóval ezen változtatni kell.

Kellenek barátok, munka, hobbi, sok-sok minden más is, amiért érdemes élned.

nov. 5. 10:35
 18/23 anonim ***** válasza:
13%

17

Tényleg marha vigasztaló, hogy más kicsit talán jobban megszívta... Akkor az ő tragédiája már ugye szart se ér? 🤣

Hagyjuk már ezt a hülye dumát. Ennyi erővel örüljön az, akinek csak az apja halt meg, mert másnak az anyja is?

A pszichológus meg lószart se csinál. Csak meghallgat. De jó borsos áron. Neki csak egy pénzeszacskó vagy, nem más.

nov. 5. 10:47
 19/23 anonim ***** válasza:
84%

Van, amikor, illetve segít a másnak még rosszabb helyzetre gondolásra felhívás, a saját tapasztalatomból is tudom, de azt is, hogy nem mindig és nem mindenkinek, attól még meg lehet próbálni.

Én pl. már tán húsz éves is voltam a kb. velem egyidős depressziómmal, amikor egyetemen tanultam, szenvedtem, mint a kutya, tanulás helyett a neten szörföztem, amikor rátaláltam egy 16 éves lány blogjára vmi mást keresve, aki arról írt, hogy egy gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták, és ezért kezdett blogot írni, hogy maradjon belőle vmi, teljesen magával ragadott és az elejétől az utolsó bejegyzésig végigolvastam, több oldalnyi írást az utolsóig, amit már nem is ő írt, hanem a szülei, hogy sajnálattal értesítik minden követőjét, hogy elhunyt a lány. Azért írom ezt le most ide, mert én is végtelenül cinikus és depressziós vagyok sok éve, viszont a blogjában az a mondat, hogy "ma jó napom volt, mert sikerült egyedül levegőt vennem" úgymond átkeretezte a saját problémáimat, hogy milyen egy hisztis p*csa vagyok én, és igen: összeszedtem magam, mert megértettem, hogy mennyire hálásnak kell lennem a saját problémáimért, ami még mindig nem az, hogy hogy veszek levegőt pl. A 16 éves lány meghalt még a 17. születésnapja előtt, nekem viszont ez a mondata éppen a másnak rosszabb miatt mégis akkora változást hozott bennem, mintha egy pofont kaptam volna a sorstól, hogy vedd észre magad!

Ugyanakkor nekem sem mindig működik, nem minden helyzetben, úgyhogy megértem, ha másnak sem, de hátha mégis.

A hála pl. már bizonyítottan mentális egészség javító, és a kedvenc kihívásom a legnehezebb helyzetben is azt keresni, hogy miért lehetek épp hálás és kinek vagy minek, lehetőleg cinizmus nélkül. Nem mindig egyszerű, viszont mindig működik! A humor is jó eszköz: szabad nevetni, sőt, jót is tesz, a legjobb orvosság, pláne saját magunkon! :)

nov. 6. 05:57
 20/23 Kései Sirató ***** válasza:
79%

Látom nem fogtad fel a lényeget, de semmi baj.

Akit úgy csalnak meg, hogy van közös gyerek, ott az a marha nagy különbség, hogy a gyerek miatt kénytelenek lesznek még többször is találkozni. Ők nem tudják úgy lezárni, mint a kérdező.

nov. 6. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!