Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lett velem? Depresszió? 22/F

Mi lett velem? Depresszió? 22/F

Figyelt kérdés

Jó pár éve már ilyen az életem.. amióta vége lett az iskolának.

Melós és munkanélküli időszakok követik egymást kb 3-3 havonta..

Nem bírom egy munkahelyen sem, pár hónap után úgy érzem hogy én ezt utálom csinálni, de rendesen testi fáradtság és kiégés jelei jelentkeznek rajtam.. általában felmondok, majd örülök a fejemnek hogy végre azt csinálok amit akarok,de egy hét után az lesz belőle hogy a házból nem mozdul ők ki, teljesen bezarkozok , csak fekszek és a telefonomat nyomom..

Elzártam magam jó ideje a külvilágtól, pedig erősen társasági típus voltam, de már nincsenek barátaim, akikkel lógtam már nem szívesen lognek, a legtöbb drogozik és hasonló, a normálisak meg külföldön dolgoznak..

Nem tudok már kivel lenni, mit csinálni, mindennapom unalom, semmihez nincs kitartasom, szenvedek és boldogtalan vagyok

okt. 4. 15:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

Igen, ez tipikusan depresszió. Nem könnyű a korosztályodnak, a COVID-os időszak, a mostani globális forrongás közepette kell megtalálni az életetek célját, értelmét. Nehéz egyedül, mi lenne, ha nem egyedül próbálnád végigcsinálni? Keress egy pszichológust, vagy ha még nem annyira súlyos, akkor egy coach-ot, de legalább kezdj egy tanácsadó podcast-okat hallgatni, cikkeket olvasni, és kezdd el felépíteni az életedet. Ez melós dolog, hidd el, hogy mindenkinek az. Aki nem huszonévesen csinálja ezt végig, az legkésőbb 30-40-50 évesen kényszerül rá.

Sportolj, végezz rendszeres testmozgást tudatosan, baromi fontos!! Akkor is, ha épp bele akarsz halni, akkor is, ha nincs kedved hozzá. Menj ki a természetbe, a vízpartra vagy erdőbe. Keresd meg magadban - magadat.

okt. 4. 16:08
 2/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Pozitív csalódás volt, tettem már fel hasonló kérdést és azonnal azt kaptam hogy az én generációm ilyen munkanélküli és csak sírni tud..

okt. 4. 16:25
 3/11 anonim ***** válasza:
Kicsit hasonló cipőben járok én is már több helyről mentem el és szintén örültem a nyugalomnak pihinek. De egyedül nem a legjobb meg folyton olyan érzésem van hogyha most nem szerzek emlékeket akkor mikor fogok. Barátaimmal eltávolodtunk kicsit suli után nehéz összehozni találkozót. Ha van kedved beszélgetni írj 21l
okt. 4. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
En enyhen szoktam kozolni csaladtagokkal, hogy elegge impulziv vagyok egyik rokoni agon, es ha valamit csinalnek munkahelyen vagy birosag vagy kirugnak. Es nem tudnek dolgozni meg labilis a kedvem ahogy neked. Valamikor egyszeruen kerdezem magamtol mit csinaljak? Itthon vagyok, egyedul, nem megy se tv, gep is csak megy, es sorozat amit annyira nem is elvezek, csak igy nezem. Meg kedvem se volt ezt leirni meg folytatni oszinten
okt. 5. 15:27
 5/11 anonim ***** válasza:
A munka jó meg ha fárasztó is. Hasonló szituban voltam sokáig de a munka miatti napi rutin , szokásos napi teendők, időbeosztás nekem inkább jót tett . Még ha fáradtság is előjott a meló miatt.
okt. 6. 12:55
 6/11 anonim ***** válasza:

5

ez igy van de ezt nevezik "birka"-nak elnezest a kifejezesert. Jo a munka mert lekapcsolja az agyat, de 10 ev mulva ugyanazt hasonloan csinalva belenyomorodsz es unod mar. A mindennapi unalom meg mar idegesito, kiegsz, nem tudsz valtani sem minosegben, mert ez a diplomad, x tized eve ebben vagy nem tudsz elmenni 5 ev diploma kozgazdasz utan megint egyetemre de szinesznek.. oke lehet mondani elmehetsz de abszurd.

okt. 6. 17:44
 7/11 anonim ***** válasza:
6: hát az emberek pár %-át leszamitva akik akkora vagyonba születnek, hogy melózni sem kell , marad ám a munka. Ha esetleg ügyes az ember talán később megél napi 6 / heti 30 órából is és ugy tobb a szabadideje hobbiravagy barmire. Jobb mint otthon tépelődni.
okt. 6. 18:28
 8/11 anonim ***** válasza:
remelem ennyi homo habilis van magyarorszagon akkor, csak nem ugy nez ki...
okt. 6. 19:30
 9/11 A kérdező kommentje:

Nekem igazából nem lenne büdös a munka, ha valamit magamnak csinálnék..

Sőt ha egy olyan területen lennék ahol tudom hogy van esélyem reálisan egy karriert befutni, feljebb jutni stb..

Eddig ilyen munkák kint pl Lidl arufeltolto és hasonlóak amiket megtapasztaltam hát én a mai napig azt kérdezem magamtól hogy ki az az ember aki képes ezt évekig csinálni akár, ez nem emberi elet..

okt. 6. 21:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Aki stresszes vezetői pozícióban van az meg lehet, hogy cserelne veled. Annyiból jó meló az amit írtál, hogy bemesz letudod a munkaidot és onnantól másnapig nincs a melóval foglalkozva. Azért ez magasabb pozícióban igencsak nem így van sok helyen.
okt. 6. 21:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!