Elegem van a pszichiátriából. Vissza fogom utasítani a kezelésem. Jogom van rá?
Figyelt kérdés
10 mg Olanzapint szedek, de abba fogom hagyni, mert nem kérek további kezelést.szept. 30. 14:04
11/20 A kérdező kommentje:
9 Akut polimorf pszichotikus zavar
okt. 1. 11:47
12/20 anonim válasza:
Akkor ezek szerint mégiscsak a szkizofrénia egyik alfajába tartozó betegséged van. A téveszmék tüneteivel.
13/20 anonim válasza:
Kerdezo ne hagyd abba hirtelen, nagyon sulyosak az elvonasi tunetek. es ne utasitsd vissza a kezelest konnyen ongyilkos hajlamaid lesznek. Gyogyulast kivanok!
16/20 A kérdező kommentje:
Az utóbbi egy évben háromszor hagytam el 1-2 hétre. De nem tudtam aludni az utolsó alkalommal 1 hét után, és ezért megint elkezdtem szedni.
okt. 3. 18:56
18/20 A kérdező kommentje:
Holnapután megyek a pszichiáteremhez. Megmutatom neki milyen diagnózisokat kaptam nemrég a Nyírőben (skizoid sz.z. és depresszió) és azt is, hogy megint szuicid vagyok. Ez a gyógyszerelhagyás nálam egy kísérlet az öngyilkosságra, mivel utána, ha szarul leszek, túl is adagolom magam. Volt olyan, hogy bevettem 30 mg-ot. Egy pszichológus, akinél egyszer voltam csinált anno teszteket és konkrétan anyámat és a pszichiáteremet hívogatta, mert meg akartam ölni magam. Amúgy be is fekszem hamarosan egy pszichiátriára fixen, hátha tudnak valamit csinálni a gyógyszerezéssel, mert 12 órákat alaszom, plusz a depresszió, munkanélküliség. A második pszichológusom küldött oda, mert nem tudott segíteni, és szarul is voltam szeritne, főleg a gyógyszerezést kéne felülvizsgálni.
okt. 6. 23:22
19/20 anonim válasza:
Igen felül kell vizsgálni a gyógyszerezést, és nem hirtelen elhagyni a megszokott gyógyszerszedést, mert annak előre nem látható következményei lehetnek. Beszéld meg a pszichiátereddel holnap.
20/20 anonim válasza:
Jesszus, miért gondolja azt szinte mindenki hogyha antipszichotikumot szed valaki akkor skizo??? Baromság! Súlyosabb depire is simán felírják, személyiségzavarokra pláne. A skizoid pedig nem ugyanaz mint a skizofrénia! 😊 És igen, legjobb ha megbeszéled a pszichiáterrel, szerintem a dokik többsége se gyógyszermániás, legalábbis az én pszichiáterem nem, simán meg lehet beszélni miért akarod csökkenteni, és nem a diagnózis számít, hanem a tünetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!