Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kinek mi segített, hogyan...

Kinek mi segített, hogyan sikerült átlendülnie egy mélyponton?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy érzem egy nagy mélypontom vagyok. Egyetemre járok a baráti társaság kirekesztett magányosan érzem magam az egyetem falain belül nincs kedvem bejárni sem. Párkapcsolatom sincs, néhány gimis barátom van, akik más megyében tanultak tovább, de velük is ritkábban találkozok.

Szeretnék változtatni ismerkedni, barátkozni másokkal, de kevés az önbizalmam és zárkózottnak is mondanám magam.

Tudnáton ajánlani podcasteket, könyveket, amelyek segíthetnek nekem?

szept. 26. 19:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Most lehet kinevetsz.....de én ajánlom ,hogy "A Kis Herceg"-et olvasd el.Én 3szor olvastam el mielőtt belekezdtek egy komolyabb önismeretbe.
szept. 26. 19:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Voltam hasonló helyzetben,de saját magamat száműztem. Én alkohollal "oldottam" a problémát. Természetesen ez az egyik legrosszabb megoldás.

Mikor már kezdtem belefásulni a helyzetembe, akkor jöttem rá, hogy régen egész szórakoztató hobbijaim voltak. Úgyhogy sorra vettem, melyik lenne jó. Ezen az oldalon is keveredtem jó beszélgetésekbe ezáltal. Sok tematikus Facebook csoport van, ahol lehet akár társaságot is találni hobbihoz.

Túrázás, kerékpározás,sport, ami biztosan jó irányba vihet. Amire viszont rájöttem a saját problémám által, hogy régen magamban sosem tudtam huzamosabb időt eltölteni. Mindig kellett a társaság. Aztán egész jó kis programokat csináltam egyedül. Voltam várost nézni, volt ahová eltekertem bringával. Néha üzenetet váltottam régi ismerősökkel vagy hosszasan telefonáltunk. Idővel egyre jobban éreztem magam egyedül. Évekkel később megismerkedtem valakivel, hasonló hobbink van és néha társasággal is eljárunk. De igazából sokszor hiányzik az a kötetlen élet és az a magány, amit egyedül is tudtam élvezni. Tény, hogy én már nem vagyok a te korosztályod, de sokszor eszembe jut, hogy kár, hogy nem tanultam meg fiatalon egyedül jól érezni magam, sok problémát elkerülhettem volna az életben.

Még egy dolog.. az életvezetési könyvek, beszélgetések szerintem azon az emberen nem segítenek, aki saját maga nem akar megoldást találni. Néha egy egy dolgot könnyebben érthetővé tesz, de az utat magadnak kell kiválasztani és végigjárni. Úgyhogy én merülnék bele túlságosan.

szept. 26. 20:10
 3/3 A kérdező kommentje:
Megfogadom a tanácsokat. Már megtanultam félig-meddig egyedül is jól érezni magamat, de időnként előtör belőlem ez az érzés főleg ősszel és télen. Próbálok pozitív maradni. Az 5 évből még van 2, de az utolsó évben kihelyezett iskolákba fogunk járni tanítani.
okt. 1. 17:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!