Lehet, hogy demens lett az illető? Zavarosabban viselkedik, mint azelőtt. 74 éves körül van - a születési éve 1950. Pontos dátumot nem hajlandó mondani, de tegyük fel, hogy nem is fontos.
Nagyon bearanyozta az estémet a 2-es válasz! :)
Igen, tényleg fogy az illető türelme. Arra gondoltam, hogy ajánlok neki olyan lelki segítséget, amit elfogadhatna, de megint elutasító lett.
Azt feltételeztem róla, hogy talán legbelül mélyen szoronghat egészségügyi problémáktól (akár halálos betegségtől is szenvedhet, amit titkol hősiesen.) Nem tűnik rákosnak, elég jól néz ki a kora ellenére.
Akinek idősebb demens rokona vagy ismerőse van, annak milyen tünetei vannak? Mit tapasztal?
Jó, nyilván egyre kevesebbet bír, elzárkózik. Fáradt.
Érthető. Van három felnőtt gyermeke, egymást segítik az életben, ahogy tudják. Apa és gyermekei. (Talán az üzletkötés, mint tevékenység lehet a szeretetnyelve?)
Két nagyobbik lánya külföldön van. Azt nem is akadályozhatom meg, ha elmegy hozzájuk, nyilván egyáltalán nem keresem. A fia magyarországi lakóhellyel rendelkezik, nemrég nősült, alig másfél éve.
Nagyon szépen köszönöm a legutolsó választ! :)
Igen, tapasztaltam anno édesanyámnál, amíg ápoltam a leépülést dehidratizáció következtében. Egy másik rokonomnál is.
Többieknek is köszönöm a fáradtságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!