Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Felsőoktatásban a tanárszakoso...

Felsőoktatásban a tanárszakosok hány százaléka lehet pedofil?

Figyelt kérdés
Pontosabban szakok: bölcsöde- és óvodapedagógus, tanító, tanár. A kérdésem arra vonatkozik, hogy vajon hányan mennek eleve azért a szakra, mert beteg vágyaik vannak

szept. 16. 11:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%

"Sajnos nagyon sok tanár bukik le. Teljesen logikus, hogy miért megy egy pedofil erre a pályára."

Tanárként a legkönnyebb lebukni. Teljesen logikus, hogy le akarnak bukni, hát persze.

"Írtam is, hogy nem mérték még, hogy hány pedofil lehet a tanárok között"

Szóval a saját feltételezéseidet tálalod tényként

"de minden olyan szakmánál, ahol gyerekek közelében lehet valaki, magasabb lehet a számuk. A papi pálya is lehet ilyen, a tanári is, de volt már olyan eset is külföldön, ahol egy gyermekorvos zaklatta sorozatosan a betegeit."

Példa mindenre van, ez semmit nem mond arról, hogy az átlaghoz képest több van vagy kevesebb.

szept. 17. 14:39
 12/25 anonim válasza:
25%
Irigykedsz kérdező?
szept. 19. 08:39
 13/25 anonim ***** válasza:
56%

"A köznyelvben más a pedofil szó jelentése."

Nem, nem más a köznyelvben sem. Az a tanár, aki 14+ éves tinikkel kavar, az etikailag elfogadhatatlan (amennyiben a tanítványa), vagy bűncselekmény (ha a fiatal akarata ellenére történik valamit), de NEM pedofil. A pedofil testileg éretlen kisgyerekekre bukik. Pont. És attól, hogy valaki esetleg pedofil, még nem lesz bűnelkövető is, hiszen lehet, hogy nem éli ki, hanem sikeresen elnyomja az ilyen irányú vágyait.

Attól, hogy egy kifejezést sokan rosszul használnak, még nem kell ezt a gyakorlatot átvenni.

szept. 21. 15:33
 14/25 anonim ***** válasza:
72%
13-as igen, a pedofilek szeretnek azzal védekezni, hogy már lehet törvényesen 14 évesekkel szexuális aktust létesíteni..... Ezzel csak az a gond, hogy nagy valószínűséggel azok akik erre hivatkoznak, mikor még 18 év volt a beleegyezési korhatár, akkor is szexeltek 15-16 évesekkel..... Tehát akkor viszont törvény szerint pedofilnek számítottak..... De hogy a kérdésre is válaszoljak. Van egy ismerősöm közel 40 éves nő, már 13 évesen szexelt, a világ ri*anca, konkrétan beismerte, hogy azért ment gyógytestnevelő szakra 35 évesen, mert imádja a fiatal fiúkat..... 30 évesen 16 éves fiúval is lefeküdt. Ezt a nőt elég régről, még középsuliból ismertem, de akkor még nem tudtam, hogy ilyen..... Természetesen azonnal megszakítottam vele minden "baráti" kapcsolatot.... Letiltottam mindenhol. Undorító.....
szept. 22. 16:28
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

18 éves beleegyezési korhatár Magyarországon régebben csak a homoszexuális kapcsolatok esetében volt. Európában eleve nem jellemző a túl magas beleegyezési korhatár, általában 14 és 17 év közt van.

A 14 évesek esetében általában még nem lehet felnőttes kinézetről beszélni. Vannak korán érő típusok, náluk lehetséges, hogy akár 5-10 évvel idősebbnek néznek ki, de a legtöbb 14 éves még kiskamasz, van, aki még nem is menstruál, a fiúk nagy része kifejezetten kisfiús külsejű. Másrészt a testi fejlettség többnyire nincs összhangban a pszichéssel, egy 14 éves, fejlett külsejű kamasz még pszichésen nagyon messze van a felnőttségtől, ezért nem etikus a kihasználásuk.

Azt a gyógytestnevelő nőt hogy nem szűrték eddig ki? Sokan valóban emiatt mennek pedagógusnak. Az ő esetében az a legfurcsább, hogy néhány éve ment erre a szakra, amikor már ez a téma jobban bent volt a köztudatban, mint évtizedekkel ezelőtt.

szept. 22. 18:09
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
15-ös lényegtelen igazából, hogy mikor volt, és kiket érintett de érdekes módon akkor soha nem hallottam olyan kijelentést, hogy "még csak 17 éves, ezért nem szexelek/szexeltem vele"..... Viszont most, hogy levitték 14 évre, egyre többször hallom, egyre több embertől, mert 14 év a korhatár, és megtehetem...... Igen a másik fele a kérdésednek számomra is érthetetlen, hogy ráadásul még dicsekvés szinten is megnyilvánul ezzel kapcsolatban...... Lassan 40 évesen ilyenre vetemedni..... De egyébként abban reménykedem, hogy túl buta lesz hozzá, hogy elvégezze az egyetemet..... Mivel ismerem elég jól és tudom, hogy sokmindenbe belekap de félbe is hagyja...... Ilyen ne menjen fiatalkorúak közelébe.....
szept. 22. 18:18
 17/25 A kérdező kommentje:
#16 továbbá gyakran mentegetik magukat a beteg emberek azzal, hogy az efebofil és a pedofil nem ugyanaz...
szept. 22. 18:52
 18/25 anonim ***** válasza:
83%
16-os vagyok :) igen Kérdező :) szomorú......
szept. 22. 19:08
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

16-os: Nem gondoltál arra, hogy ezt a nőt megállítsd? Persze bizonyítani is kell tudni, pl. hangfelvétellel, hogy ilyen szándékai vannak. Anélkül tehetetlen vagy. Sőt, rágalmazásért perelhető is. Viszont sajnos az engedély nélküli hangfelvétel miatt is megbüntethetnek.

A beleegyezési korhatárt nem mostanában vitték le 14 évre, csak a homoszexuális beleegyezési korhatár volt magasabb. 2002-ben egységesítették, arra való hivatkozással, hogy nem érheti joghátrány a homoszexuálisokat. A beleegyezési korhatár régóta alacsonyan van/volt. 100 éve se volt ritka a 14-15 évesek és idősebbek nemi kapcsolata, de a társadalom jobban tolerálta. Bizonyíték erre, hogy sok lányt adtak férjhez ennyi idősen. Ez egész a 20. sz. közepéig szokás volt. A kilencvenes évek elején egy üdülőben együtt üdültünk egy anya-lánya párossal. A lány 50 körüli volt, az anyja hatvanas. Mondta, hogy 16 éves volt, amikor szülte a lányát. Valószínűleg házasságban. 1940 körül ez még nem számított kirívó dolognak. A régi korokban és ma a harmadik világbeli országok nagy részében a kamaszokat a nemi éréstől szexuális értelemben véve felnőttnek tekintik. Az arab világban sajnos arra is van példa, hogy 10 év körülieket házasítanak ki, ez már nagyon extrém.

szept. 22. 20:17
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

17-es: Valóban nem ugyanaz. Más az orvosi definíció, más az, ami törvényes, megint más, ami etikus. Ez nem mentegetés, én egy heteroszexuális, felnőttekhez vonzódó személy vagyok, mielőtt félreértenél. Ez tény. Pl. egy 14 éves, fejlett típusú kamaszt megrontani egy nagykorúnak lehet, hogy orvosilag nem pedofília, mert már fejlettebb, de attól még erkölcstelen dolog. A törvényesség meg helyfüggő. Magyarországon legális, kivéve, ha a tanára, vagy más függőségi viszonyban lévő személy. De ahol 15-16 év a korhatár, ott illegális lehet.

Az efebofília meg szerintem rosszul meghatározott fogalom. Ugyanis a jelenlegi definíció szerint a 15-19 éves korosztályhoz vonzódókat sorolják ide. Azért rossz ez, mert egyrészt a serdülés kb. 17-18 éves korig tart, utána az ifjúkor kb. 18 és 25 éves kor közt. Fizikailag, pszichésen teljesen más korban van egy 15 éves és egy 19 éves. Szerintem 18-19 éves ellenkező neműekhez vonzódni nem kóros, még akkor se, ha jelentősen idősebb a másik fél. Szerintem egy fejlett, szép 19 éves lányt minden egészséges ösztönű férfi vonzónak talál. Másrészt jogilag is nagykorú a legtöbb helyen. Ez már a másik véglet. Előző kommentemben írtam, hogy a múl sz. negyvenes éveiben már sok nő 16 évesen házasságban szült, ez az egyik véglet, a 19 éveshez vonzódást betegségnek beállítani már a másik véglet.

szept. 22. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!