Mik a mentális egészség jelei és persze romlásának?
Oké, az számomra is evidens, hogy ha vki bántja magát akár csak lelkileg is, mentálisan, az már nem egészséges.
Ha nekem egy ilyen etalonra lenne szükségem a mentális egészségem megtartásához, netán visszaállításához, akkor hol találok ilyen etalont?
Vagy mi majd itt összeszedjük negatív alapon, hogy mi egészségtelen mentálisan?
Szerintem biztos van már egy ilyen etalonszerűség.
Szerintem ez nem igaz.
Pl. én azt gondolom, hogy a depresszió olyan, mint egy függőség abból a szempontból, hogy nem gyógyítható, viszont kezelhető, voltam is terápián, jobb is lett tőle az életem, de látom a vonásait a nap mint napi életemen, pl. hogy nem vagyok elég rendes, rendezett, rendetlenség van nálam és lusta vagyok rendet rakni, szerintem ez a depresszióm miatt van pl.
Pl. ilyen dolgokra gondoltam, ezt pl. magamtól is tudom, hogy mentálisan egészséges ember nem kupiban és koszban él, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok.
Még ilyen példákat szeretnék, hogy motiváljanak is a normalitásban, úgymond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!