Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mik a mentális egészség jelei...

Mik a mentális egészség jelei és persze romlásának?

Figyelt kérdés

Oké, az számomra is evidens, hogy ha vki bántja magát akár csak lelkileg is, mentálisan, az már nem egészséges.

Ha nekem egy ilyen etalonra lenne szükségem a mentális egészségem megtartásához, netán visszaállításához, akkor hol találok ilyen etalont?

Vagy mi majd itt összeszedjük negatív alapon, hogy mi egészségtelen mentálisan?

Szerintem biztos van már egy ilyen etalonszerűség.

szept. 16. 07:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy mentális etalon?
szept. 16. 07:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Amely alapján könnyen észre veheti az ember, ha romlik a mentális egészsége. Mondjuk egy lista jellegzetesség?
szept. 16. 08:13
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
ez nem tudom milyen kerdes de elegge pusztan figyelemfelhivasos jelleg, mikozben nincs semmi gond. Kifogasok nelkul.
szept. 16. 10:57
 4/6 A kérdező kommentje:

Szerintem ez nem igaz.

Pl. én azt gondolom, hogy a depresszió olyan, mint egy függőség abból a szempontból, hogy nem gyógyítható, viszont kezelhető, voltam is terápián, jobb is lett tőle az életem, de látom a vonásait a nap mint napi életemen, pl. hogy nem vagyok elég rendes, rendezett, rendetlenség van nálam és lusta vagyok rendet rakni, szerintem ez a depresszióm miatt van pl.

Pl. ilyen dolgokra gondoltam, ezt pl. magamtól is tudom, hogy mentálisan egészséges ember nem kupiban és koszban él, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok.

Még ilyen példákat szeretnék, hogy motiváljanak is a normalitásban, úgymond.

szept. 17. 06:09
 5/6 anonim ***** válasza:
74%
azt nem ertem te most magadrol irsz, masrol, vagy egy konyvet felcsaptal es ott olvastad es arrol vagy amit masok hisznek annak. ha az elso esetleg a masodik (mert sokan azert magukrol irnak, E/3 ban, csak ra lehet jonni 1 - 3 kommentje utan hogy ez o), ha masrol akkor nem tudom. mit akarsz mi a kerdes akkor igy?
szept. 17. 09:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Freud szerint az az egészséges lélek, aki tud dolgozni, és tud szeretni. Ebben tényleg minden benne is van. Van benne motiváció, aktivitás, türelem, kapcsolatok, érdeklődés a külvilág iránt, önbizalom, de nem mások kárára, örömképesség, jó esetben humor, mértékletes önirónia.
tegnap 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!