Honnan tudhatom nem vagyok skizofren?
Figyelt kérdés
Mar annyi mindent olvastam hogy nem tudok kulonbseget tenni a gondolat es a hangok kozott, ha magamba kerdezek es valaszolok, mert hirtelen rossz gondolatom tamad vagy ilyesmi az skizofrenianak szamit? Es kezd belso szorongasom lenni. Milyen a belso hang vagy kulso hang vagy milyen hangok vagy hogy lehet ezt ertelmezni, mert mar ossze vagyok zavarodvaszept. 10. 19:32
1/14 anonim válasza:
Nem "kezd belső szorongásod lenni", hanem erőteljes szorongásod van, amivel még rég pszichiáterhez kellett volna menned! HOLNAP reggel 8-kor kérsz időpontot a pszichiátriai gondozóba. Nem, nem vagy skizofrén. De nehogy már azt gondold, hogy a szorongást nem ugyanolyan fontos kezelni!
2/14 A kérdező kommentje:
És mi ez a saját magammal beszélgetés, hogy eszembe jut egy rossz gondolat és akkor így beszélek magammal , hogy tegyük fel “te hülye vagy, ilyent nem tudnék tenni” es ilyenekhez hasonlo es mar eskuszom azt hiszem ilyenkor hogy hanghoz valaszolok es akkor szorongas , mintha mar akarnek sirni
szept. 10. 21:31
3/14 anonim válasza:
Jézusmária, már megint te vagy, aki legalább 50 üzenetet írt nekem, és már nem bírom tovább? A jóistennek nem mész orvoshoz, pedig senki meg nem gyógyít, csak a pszichiáter!
4/14 A kérdező kommentje:
1-essel akarok most beszélni…
szept. 11. 00:03
6/14 anonim válasza:
OCD-nél el kell fogadnod, hogy nem tudhatod. Ha megerősítést kapsz, csak annál jobban fogsz szorongani. Helyette meg kell tanulnod együtt élni a bizonytalansággal.
7/14 A kérdező kommentje:
Például egyik oraban jol vagyok utana nem, latok hallok valamit neten vagy akarmi mar egybe porog az agyam, ha egyedul vagyok aztan arrol ne is beszeljunk.. van amikor teljesen jol vagyok meg erzem is boldog vagyok utana megint nem vagyok jol.. remelem tenyleg nem vagyok skizofren.. a skizofren ugy van-e, hogy egyik oraba vagy napba jol van utana nincs es igy tovabb?
szept. 11. 12:42
8/14 anonim válasza:
Vagy hipochander, vagy ocd-s vagy, vagy valami másféle szorongás.
9/14 A kérdező kommentje:
De legyszi valaszoljatok a skizofrenias kerdesemre, hogy naluk hogy mukodik? Egyik oraba jol vannak utana nem utana megint igen es igy ?
szept. 11. 16:03
10/14 anonim válasza:
Igen, a skizofréneknek is vannak tiszta órái. De te nem vagy skizofrén, a skizofrénnek nincsenek kétségei, ő valóságnak véli a hangokat, külső személynek, nem saját magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!