Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez skrizofénia lenne ?

Ez skrizofénia lenne ?

Figyelt kérdés
Egy ideje eléggé nehézzé vált az életem..És eléggé félek a mentális betegségektől, félek hogy skrizofén leszek vagy valami és nem fogom tudni a családom el látni el tartani őket a lányomat és a feleségem..Szorongok általában eléggé sokat , üresnek érzem magam , nem tudok rendesen koncentrálni, nem tudok eleg jól oda figyelni a dolgokra..Érzek belül egy ilyen feszültséget, nem tudom magam jól érezni és még van rajtam egy ilyen panikszeru érzés sokszor..Ragadok azon hogy nem e vagyok skrizofén..Meg állandóan alvászavarjaim vannak..

szept. 9. 11:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem, nem az.

Szerintem erős a felelősség tudatod.

szept. 9. 11:54
 2/11 anonim ***** válasza:

Ez stressz, és/vagy szorongás, NEM skizofrénia.

Valamit ezzel is kezdeni kellene, mert nagyon nem jó. Először talán a háziorvosoddal beszélj, majd ő megmondja milyen lehetőségeid vannak.

Egyedül látod el a lányodat, és a feleségedet? Egyedüli családfenntartó vagy?

szept. 9. 11:55
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen egyedül..És amúgy sem volt valami jó gyermekkorom mindig is szorongós típus voltam..El megyek a haziorvosomhoz.
szept. 9. 12:04
 4/11 anonim ***** válasza:
69%
Ez semmi képp sem skizofrénia. A mi családunkban sajnos elég sok embernek van így el tudom mondani hogy mi lenne a skizofrénia. Először is ez egy főleg öröklődő betegség, nagyon kevés az olyan akinek ez csak "később jön ki" Általában nagyapáról fiú unokára örüklődik, kevés esetben lányra, főleg férfi betegség. A skizofrénia férfiaknál már a kamasz korban ki jön, és halucinációt okoz nem szorongást (ami neked van). Például nagyapám skizofrén volt és ő a halott testvérét látta, és beszélt is hozzá. Meg különböző veszély forrásokat halucinált, például ment az utcán és látta hogy jön egy autó ami elüti (nem jött semmi). És ezt sem úgy kell elképzelni hogy folyamatosan, mindig halucinált, voltak úgymond skizofrén rohamai. Emellett akiben meg is vannak a hajlamok arra hogy skizofrén legyen annak általában, egy traumatikus élmény kell ahhoz hogy ez kijöjjön (nagypapám egy bánya omlásból húzta ki a két halott legjobb barátját, azután kezdődtek a rohamai), esetleg ha valaki rengeteg alkoholt, vagy durvább drogokat fogyaszt attól is kijöhet. Amit te leírtál az stressz vagy/és szorongás
szept. 9. 12:04
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
a szorongás és a skizofrénia kizárja egymást. egy pazichopata őrült nem képes szorongani,a szorongó embereknek pedig nincsenek téveszméi.
szept. 9. 16:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Ötös te valamit nagyon keversz. Egy skizofrén embert nem nevezhetünk őrültnek, csupán betegnek. És képzeld tudnak szorongani, és vannak érzéseik. Ettől persze amit a kérdező elmond nem skizofrénia, de egy skizofrén embernek igenis vannak érzései, és tud aggódni a szeretteiért, és a saját életéért. A másik viszont igaz, egy szorongó embernek nincsenek téveszméi.

Nem minden skizofrén lesz egyből sorozatgyilkos őrült aki akár érzelmek nélkül megöl valakit.

szept. 9. 17:02
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

#6 a skizofrén nem szorong!!! a szorongás és a pánik nem a skizofrénia tünete.

a pánikbetegség soha nem jár az önkontroll elvesztésével!

szept. 9. 17:06
 8/11 anonim ***** válasza:
7. Igen a skrizofrén roham közben nem szorong, mert halucinál dolgokat. De egy skizofrén sem folyamatosan halucinál, főleg a mai modern gyógyszerekkel és nyugtatókkal együtt, és amikor épp nem haluzik be semmit akkor szorong
szept. 9. 17:12
 9/11 anonim ***** válasza:
megint 8. vagyok: És azt kifelejtettem hogy persze vannak nagyooon súlyos esetek (azért viszonylag ritka) akinek szinte folyamatosan tévképzetei vannak, de azt pszichiátrián kezelik. Pl Van Gogh elég sokat élt otthon is, és csak festett de amikor nagyon súlyos rohamai voltak bevonult a pszichiátriára
szept. 9. 17:15
 10/11 anonim ***** válasza:
a szorongás nem skizofrénia!!! a pánikbeteg szorongó ember soha nem veszíti el az önkontrollját,csak attól fél. a félelemmel van a baj.
szept. 9. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!