Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagy eséllyel skizofrén beteg...

Nagy eséllyel skizofrén beteg leszek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Dédmamám skizofrén volt. Mamám is az, és a mamám mindkét testvére szintén skizofrén volt, mind a kettő öngyilkos is lett. Mamám fia pedig paranoid skizofrén, ő életben van, de senki nem tudja, hogy minek. Nagyon szenved szegény, konkrétan semmilyen betegségtudata nincsen, a nap 24 órájában retteg és összeesküvés elméleteket gyárt. Ecsetelnem felesleges, röviden annyi, hogy mérgezik, meg akarják ölni, követik, stb... Tipikus tünetek.

Ezeket látván, hallván, ismervén, megfogadtam magamnak már 8 éves koromban: Bármi bajom lesz, kénytelen leszek belátni. Tudom, nevetséges fogadalom, de tartottam magam ehhez.

Öngyilkosságon agyaltam már 9 éves koromban. Konkrétan mindig is utáltam élni. Onnantól kezdődtek a rémálmok is. Egyszer csak azon kaptam magamat, hogyha felkelek, nem kipihenten ébredek, hanem fáradtan. Az éjjeleket végig álmodom, és amint felkelek reggel, nem tudom hogy az álmomban hallottak / látottak megtörténtek-e vagy sem. Persze valószínűleg nem, hiszen olyan cifrákat álmodom, hogy csak na... De a napi teendőimbe jelentősen bekavar: kivettem-e holnapra a húst, beszéltem-e ezzel - azzal, megcsináltam-e az adott teendőt.

Egyik éjszaka azt álmodtam, hogy bevittem az egyik legnagyobb kést a szobámba, hogy végezzek a párommal, végül nem mertem megtenni, beraktam a zoknis fiókomba. Másnap megébredtem, és valóban ott volt a kés a fiókban... Egy mozdulat híján nem tettem meg, amit... Csak egy kusza gondolaton múlott, hogy ''ááá, most nincs kedvem.''

Ennek kb másfél éve, de továbbra sem bízom magamban. Lehet, hogy nagyon hajlok afelé, hogy elveszítsem a kontrollt? 22L

szept. 4. 22:06
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem keress fel egy szakembert.
szept. 4. 22:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Hahahahaha, jóóó vicc.....
szept. 4. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!