Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azoknál a betegeknél akik...

Azoknál a betegeknél akik beképzelik magukban hogy ők hiresek valamilyen oknál fogva..rájuk kell hagyni vagy megmondani nekik hogy tévesen gondolják?

Figyelt kérdés
Talán skizofrénia, nem tudom mi a betegség neve, de nem ez a lényeg

2024. aug. 20. 16:18
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Én is csinálom, de tisztába vagyok vele h nem. Nem tudom miért csinálom, jobban érzem magam. De tisztában vagyok az igazsággal, nem gondolom magam skizofrénnek.

(valamint nem emlegetem senkinek, tehát rajtam kívül kB senki sem tudja)

2024. aug. 20. 16:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzaszolast. En szakember velemenyere is kivancsi vagyok, hogy mi a helyes eljarás ilyen esetben
2024. aug. 21. 00:05
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
1-es, szerintem nem rólad szól a kérdés, hanem azokról a feltehetően skizofrén egyénekről, akik valóban elhiszik, hogy ők hírességek, ha nem azok. Aki meg tudja a képzeletét a valóságtól különböztetni, nem beteg.
2024. aug. 30. 21:33
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

Én kérek elnézést. Nem úgy értettem, hogy mindig is meg tudtam különböztetni. Nagyon sokáig éltem úgy, hogy el is hittem. Már betegesen.

Arra gondoltam, h utólag is kialakulhat valakibrn az, hogy nem ez a valóság.

2024. aug. 30. 21:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Aki tényleg skizofrén, arra nem hatnak az észérvek, hiába mondod neki. Vagy elengedi a füle mellett, vagy kitalál rá valami magyarázatot. Persze nem nagyon lehet nekik mit mondani, de csodát sajnos ne várj.
2024. aug. 30. 22:14
 6/10 A kérdező kommentje:

Valójában pont ott határ, ha megérti akkor nem beteg..

2024. aug. 31. 04:42
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
6: Azért akinek külön magyarázni kell, hogy ő nem híres, azzal valami nagyon nem oké!
2024. aug. 31. 21:41
 8/10 anonim ***** válasza:
7-es: Van, aki tényleg híres. Vagy esetleg annak kell magyarázni, aki egy kisebb körben, kisebb településen híres, de országos szinten, vagy világszinten nem. Pl. egy történész híres lehet a szakmájában, de nem lesz annyira híres, mint egy miniszterelnök.
2024. aug. 31. 22:42
 9/10 A kérdező kommentje:

Vegyünk konkrét példát: egy (ffi/nő) illető azt gondolja hogy ő egy sztár énekes, de a valóságban hamisan énekel. Ennek ellenére szeretne fellépni a tv ben, vagy hogy készítsenek róla filmet, mert ő igen is... egy sztár énekes stb. Felveteti magát haverokkal akik szórakoznak is rajta, és még felteszik a youtubra is. Innentől az illető úgy gondolja hogy ő valóban egy sztár. Valóban megnézik a videót többen.. de hát hamisan énekel!?

Most ettől sztár lesz?

Biztos tudnánk még peldákat hozni.

2024. szept. 1. 09:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez inkább önértékelési zavar. Van, aki túlbecsüli a képességeit, más meg alul. Kevesen rendelkeznek jó önértékeléssel.
2024. szept. 2. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!