Létezhet, hogy valakinek ilyenekkel kapcsolatos kényszergondolata legyen?
Lehetséges, hogy valakinek a skizofréniával kapcsolatos kényszegondolatai legyenek?
Mi van, ha skizofrén? Mi van, ha hallucinál? Mi van, ha bolondnak nézik? Mi van, ha bolond de nem tud róla? Stb stb ...
Az érdekes az, hogy ezek a gondolatok abszolút irreálisak, s tisztában vagyok ezeknek a valótlanságával, még is olyan, mintha megakarnám magam győzni ezekről....S ebből kifolyólag nagyon szorongok is.
Szerintem ez inkább OCD plusz hipochondria.
De nem vagyok szakember, az mondja ki a tutit.
Mikor 10+ éve elkezdődött az igazi depresszió azt hittem skizofrén vagyok és ez az.
Ovis korom óta vagyok kenyszerbeteg. Súlyosan
Volt hogy sokáig véresre mostam a kezeim, meg rohamokat kaptam ha valami kosz hozzam ért
Tisztelt Kérdező!
Kényszerképzetek nálam is jelentkeznek, amelyek nem feltétlenül jó gondolatok, és néha úgy érzem, belebolondulok, ha nem vihetem őket véghez. De szerencsére nálam működik, hogy egyszerűen csak "elhessegetem" őket, vagy elterelem a figyelmem kb bármivel. Nincs diagnosztizálva, de tudom, hogy OCD - s vagyok, a 3. hozzászólóhoz hasonlóan én is kényszerbeteg vagyok, ami kimerül a kényszeres kézmosásban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!