Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet az anyagi helyzet...

Hogy lehet az anyagi helyzet miatti aggódást csökkenteni?

Figyelt kérdés
Egyedülálló 30-as nő vagyok. Párkapcsolatom egy ideje nincs, egyszerűen nem megy az ismerkedés. Munkahelyemen eddig másfél fizetést kaptam, de múlt hónapban megszüntették a többletmunka lehetőségét, emiatt jóval lecsökkent a fizetésem. Egyedül tartom el magam, mindent egyedül fizetek. Lassan azt tudom mondani, hogy magamra nem is költök, csak belekerürltem a hitel rezsi munkába járáshoz benzin és kaja körforgásába. A plusz pénzzel is minden hóna0ban volt váratlan. Kiadás pl autójavítás stb. Ezzel a kevesebb pénzzel pedig egyszerűen kétségbe vagyok esve hogy oldom meg. Másodállás keresése folyamatban van, de egyelőre semmi, plusz az állandó munkahelynek azt engedélyeznie kell hogy én máshol is dolgozzak. Emiatt az állandó szorongás miatt már alig alszok és ingerlekeny vagyok. Ti ezt hogy kezelitek?
szept. 4. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Olyan munkahely nem opció, ahol eleve kapsz annyival többet, mint ami most kiesett? Vagy valami nagyon kihalt helyen laksz ahol nincs sok meló?
szept. 4. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű, csak tudd megcsinálni!

Reset.

Amíg nem késő.

Aztán kockáspapír,tol és számold ki a fogyasztásod, aztán annak a duplájáért keress munkát, vagy mérd fel mennyit bírsz keresni és annak a felére állítsd be az életszínvonalad.

Ennyi.

szept. 4. 20:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Például autót eladni? Sok pénzt meg lehet vele spórolni. Plusz egy jobban fizető helyet nézni?
szept. 4. 20:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Takarékossággal. Nagyon szigorúan mindenen spóroltam, hogy félrerakjak egy kis tartalékot, mert nekem az kellett/kell a lelki nyugalmamhoz :D Amikor megkapom a pénzt, levonnak egy összeget, és megy a takarékszámlámra. A többivel gazdálkodhatok. Tehát nem azt rakom félre, ami megmarad hó végén, hanem azt osztom be, ami a takarék levonása után marad. Ha ügyes vagyok -és egyre ügyesebb vagyok- akkor még így is marad pénzem, amit kedvtelésre, némi "luxusra" fordíthatok, ha akarok. Már nem spórolok olyan nagyon, de most is kihasználok minden akciót, és takarékosan élek. Még valami: meglepődnél, ha leírnám, hogy milyen kevés jövedelem mellett anyagi bitonságban élek. Ezt csak azért írtam ide, mert nem feltétlen kell többet dolgoznod, lehet, hogy elég lenne jobban figyelned a pénzre. Ugye nem albérletben élsz, mert az akkor más helyzet.
szept. 4. 20:49
 5/8 anonim ***** válasza:
58%
Én rakom el a blokkokat és nézem mire költök. Akár jó megoldás beragasztani egy füzetbe pl. De én csinálok egy bevétel és kiadás oszlopot és eszerint koltom a fizum. Ahogy más is írta, először rakni félre tartalekra/legalább 6-8honapra elegendő/ pénzt, utána faragni a kiadásokon. Ruha-minek, kaja, főzni otthon,havi szórakozás ingyenes programok stb. Sok frugal YouTube csatorna van.ajanlom őket. Pl én a fürdő vizet külön gyűjtöm és a wct azzal oblitem. Hidd el éves szinten már ez látszik. Áramra is ügyelek. Amúgy ez átmegy szokás a egy idő után. Pl én szüli hónapot tartok augusztus és akkor nincs spórolás akkor megveszem amit szeretnék, azt eszem amit szeretnék stb. Utána újra frugal leszek, beosztam amim van. Egyedülálló nő szintén.
szept. 5. 20:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Kipróbálom a tanácsokat.
szept. 10. 20:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze, 2-es, nagyon egyszerű, hiszen kapkodnak a gyermektelen 30-as nőkért a magas fizetést kínáló pozíciókban (fel sem veszik, mert nincs gyerek, úgyis szülni fog, blabla).
okt. 13. 22:59
 8/8 anonim ***** válasza:
7# Nem olvastad végig a 2-es választ: "vagy mérd fel mennyit bírsz keresni és annak a felére állítsd be az életszínvonalad."
okt. 13. 23:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!