Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tényleg megakadályozhatom,...

Tényleg megakadályozhatom, hogy kialakuljon a mániás/bipoláris zavar, ha ezeket csinálom?

Figyelt kérdés

Családomban jelen van a betegség, félő, hogy esetleg én is örököltem. 20 vagyok jelenleg, olvastam, hogy ekörül jelenik meg a kettes típusú. Én ezt szeretném elkerülni, bár most fogok továbbtanulni, új környezet, közeg stb. és a stressz, totál kimerültség hozza ki elvileg.. Jól hangzik!

Neten olvastam, hogy megelőzhető a betegség, ha:

- figyelek, hogy rendesen aludjak

-nem fogyasztok kávét, alkoholt, drogot (utóbbit nem szoktam, kávét, alkoholt annál inkább, de eldöntöttem, hogy ezekről is leszokom teljesen, ha ez az ára)

Ez valóban így van, ha ezekre a """kis""" dolgokra figyelek, akkor kisebb az esélye, hogy beüt egy mánia?

szept. 4. 15:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Valóban lehet csökkenteni az esélyét a pszichés betegségek kialakulásának. A "megelőzés" nem annyira szerencsés kifejezés, mert érhet olyan trauma, ami hatására mégis kialakul valami. Nem minden környezeti tényezőt tudunk befolyásolni.
szept. 4. 15:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Azt tudom mondani,hogy az idegeskedés és az alkohol előhozza a bipoláris zavart az biztos,mert nekem ezek hozták elő. Azt az is lehet ,hogy mindenképp előjött volna.
szept. 5. 15:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Én napi 5 energiaitalt iszok a bipoláris zavarommal, péntek délután vodkát kortyolgatok. Amíg nem sejtik hogy baj van, addig dolgozok, utána meg ha hétfőn szondáztat a főni, akkor lehúzhatom a rolót.
szept. 7. 12:41
 4/4 anonim ***** válasza:

a rendes alvás mindennek az alapja. szóval ez mind mentális mind fizikális értelemben alapvető fontosságú.

a stressz szintén képes előhozni sok mindent.

ha ezeket rendben tudod tartani, az hatalmas előny, de persze sose tudni, mikor üt be akaratod ellenére is bármi ...

ja és a jó alváshoz tudom ajánlani a sporttevékenységet! több olyan eset volt, amikor esténként olyan sportot űzött az illető (pl. nagyobb adag futás, bicózás, úszás stb), hogy jóformán egyenesen dőlt be az ágyba utána a kimerüléstől, és nyilván ez hihetetlen módon javította az alvásminőségét.

szept. 10. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!