Tényleg megakadályozhatom, hogy kialakuljon a mániás/bipoláris zavar, ha ezeket csinálom?
Családomban jelen van a betegség, félő, hogy esetleg én is örököltem. 20 vagyok jelenleg, olvastam, hogy ekörül jelenik meg a kettes típusú. Én ezt szeretném elkerülni, bár most fogok továbbtanulni, új környezet, közeg stb. és a stressz, totál kimerültség hozza ki elvileg.. Jól hangzik!
Neten olvastam, hogy megelőzhető a betegség, ha:
- figyelek, hogy rendesen aludjak
-nem fogyasztok kávét, alkoholt, drogot (utóbbit nem szoktam, kávét, alkoholt annál inkább, de eldöntöttem, hogy ezekről is leszokom teljesen, ha ez az ára)
Ez valóban így van, ha ezekre a """kis""" dolgokra figyelek, akkor kisebb az esélye, hogy beüt egy mánia?
a rendes alvás mindennek az alapja. szóval ez mind mentális mind fizikális értelemben alapvető fontosságú.
a stressz szintén képes előhozni sok mindent.
ha ezeket rendben tudod tartani, az hatalmas előny, de persze sose tudni, mikor üt be akaratod ellenére is bármi ...
ja és a jó alváshoz tudom ajánlani a sporttevékenységet! több olyan eset volt, amikor esténként olyan sportot űzött az illető (pl. nagyobb adag futás, bicózás, úszás stb), hogy jóformán egyenesen dőlt be az ágyba utána a kimerüléstől, és nyilván ez hihetetlen módon javította az alvásminőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!