Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A kényszerbetegek miért...

A kényszerbetegek miért törekednek a tökéletességre ?

Figyelt kérdés
Miért megnyugtató számunkra a tökéletesség ? Ami lehet csak nekünk számít és a többi embernek fel sem tűnik. Miért idegesítenek minket az olyan apró kis dolgok mint pl hogy ferdén áll a tányér, nem áll egyenesen a párna ... És hasonlók . Miért nem tudjuk le*@eni ??

szept. 1. 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert ez Ocd betegség. Mindennek a helyén kell lennie különben szorongunk.
szept. 1. 23:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Bocs az offért:

Az olyan is ide tartozik, hogy pl. sokszor nem tudom lentről felfelé haladva olvasni a kérdéseket? Mert az "visszafelé" van, mintha a kutyát visszafelé simogatnánk.

Vagy ez inkább már autizmusra hajaz?

szept. 2. 00:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem törekszem rá, pedig OCD-s vagyok...
szept. 2. 00:18
 4/6 anonim ***** válasza:
A tökéletesség nagyon frusztráló tud lenni mert a kényszeresség miatt ehhez akar felnőni. A rossz hír az hogy senki se tökéletes. Helyette inkább el kéne fogadnunk a saját tökéletlenségünket, hogy most ilyenek vagyunk és kész. Amin meg tudunk és akarunk változtatni, azon változtatunk.
szept. 2. 00:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk az nekem is egy szempont hogy viszonylag harmonikusan működjenek a dolgok egy egészséges határon belül, de tudom hogy a tökéletesség kivitelezhetetlen mert a világ sem tökéletes, azaz tökéletes a tökéletlenségével együtt, de ennyi.
szept. 2. 00:56
 6/6 anonim ***** válasza:
A perfekcionizmus meg a kényszerbetegség különböző kórképek. A kényszeresnek a kényszerei kényszerek, mintha fegyvert fognának a fejéhez, hogy ha nem megy vissza ellenőrizni, hogy bezárta-e az ajtót, akkor pont ma fogják kirabolni. A perfekcionizmus sokkal inkább uralható lenne, de vannak olyan esetek, amikor nem hátrány, hanem előny. Pl. egy űrhajó tervezésénél és elkészítésénél minden kis hiba a teljes projektet elvághatja, ott jobb, ha nincs hiba és minden a helyére kerül.
szept. 2. 15:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!