Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám leküzdeni a NER...

Hogyan tudnám leküzdeni a NER haszonélvezőivel szembeni irigységemet?

Figyelt kérdés

Az én családom sosem tudott segget nyalni, én meg egyedül kevés vagyok. Ráadásul mivel férfinak születtem és még meleg se vagyok, az egyszerűbb meggazdagodás útja is kilőve.

Sosem tudok elvonatkoztatni a vagyontól, a pénztől, pontosabban annak hiányától. Mintha egy kikapcsolhatatlan számológép lenne a fejemben.

Semmi sem segít, bármerre megyek csak olyan bulikázó fiatalokat látok, akik gondtalanul utazgatnak apuci pénzéből, akiknek kikövezett út vezet a diplomáig, seggük alá kapják a lakást, vagy fizeti a család az albérletet, ha ahhoz is hülye, hogy egy egyetemet elvégezzen is betolják valami vállalkozásba, kapja a pályázati pénzeket...

Bármit megtennék a pénzért. Ha eladhatnám a lelkemet az ördögnek vagy bármi, de cserébe gondtalanul, gazdagságban élhetnék, megtenném. Úgysem akarok megöregedni, csak gyengülés, hanyatlás meg egy csomó betegség jön.

Fiatalon kell élvezni és kimaxolni az életet.

Van, aki hasonló (nem időszakos, hanem tinédzserkora óta konstans fennálló) módon gondolkodik és emiatt nyomorúságos az élete?

Hogyan lehetne ebből kigyógyulni, ha már csórón kell tengetnem az életemet, legalább boldog lehessek, másképp lássam a világot.

aug. 25. 00:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Ritkán látok este ilyen kérdést erre felé.

Ha csak a fiatalkor számít utána mind1, vegyél fel annyi hitelt amennyit tudsz, és élj. Egyébként nem vagy egyedül, milliók küzdenek ezzel mindennap.

aug. 25. 00:46
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Én inkább gyűlöletet érzek a fideszes milliomosok iránt. Mocskos férgek
aug. 25. 01:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy a saját sikereidre fókuszálsz és nem másokkal hasonlítgatod magad! Amúgy igen, ahogy az első írta
aug. 25. 05:41
 4/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem minden bulizó fiatal NER-es családtag és nem is mindegyik Fideszes. Ugyanúgy van közöttük Tiszás, DK-s, stb. is. Ha úgy érzed, hogy itt el vagy nyomva, akkor menj el külföldre. Ha van jó szakmád, beszélsz idegen nyelvet, és akarsz dolgozni, akkor fogsz boldogulni kint, ha nincs, akkor nem. De ha van jó szakmád és akarsz dolgozni, akkor itt is fogsz.
aug. 25. 10:47
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

"legalább boldog lehessek, másképp lássam a világot."

Találd meg Buddhát.

Nem vagyok hittérítő, nincs rá szükségem. Nekem meg van anyagilag mindenem, dolgoznom sem kell ha nem akarok.

De a boldogság, mint olyan fejben dől el. Nem a pénztárcában. Nagyon komolyan írom ezt, a pénz nem minden. Boldogságot nem tudsz belőle venni, ahhoz meg kell ismerned önmagad és jóban is kell lenned önmagaddal. Ha kiegyensúlyozott vagy, akkor lehetsz boldog.

aug. 25. 11:58
 6/12 A kérdező kommentje:

1-es: Hitelt annak adnak, aki nincs ráutalva (bőségesen be van fedezve), csak előrehozott fogyasztást szeretne a jövőbeli törlesztés kontójára. Ha nincs miből a jövőben törlesztenem, de még olyan stabil karrierem, állásom sem magas bruttóval, nem hülye a bank, hogy lelépek aztán bottal üthetik a nyomomat.

3-as: Mikor a saját sikereimre fókuszálok úgy látom magam kívülről, mint mikor megdícséri az anyukája Benőkét a Down szindrómás kissrácot, mert ügyesen megcsinált valami triviális dolgot. Ha társadalmi mércével mérve is sikernek számítanának a sikereim, akkor más lenne. A javak árait sem az alapján határozza meg a piac, hogy erőfeszítéseid hány százalékát tetted bele az adott fizetőeszköz megtermelésébe, hanem úgy, hogy ennyi az ára, meg tudod-e fizetni vagy sem, illetve meg akarod-e. Az, hogy azért te 3 évet kuporgattál, másnak meg az év végi prémiuma, egyéni szoc probléma.

4-es: Az utolsó mondatodban van a lényeg, ha jó, keresett szakmád, speciális tudásod van itthon is rengeteget tudsz keresni, ráadásul adóparadicsom, egykulcsos adó, TBSZ, a 21. században contractorként számlázhatsz KATA-sként új zélandi cégnek, az államnak jó, mert hozod haza a külföldi dellát, neked is, mert minimálisat adózol és a cégnek is, mert örülsz, hogy sokat keresel, pedig ő ugyanannyit fizet ki, amennyi a keretösszeg a pozíciódra, csak te a 80%-át megtartod, nem pedig csak az 52-t kapod meg nettóban.

Ehhez már csak az kell, hogy legyen olyan keresett szakmád. De nem Greenfoxos szinten, ami csődbe is ment, hanem ténylegesen profi legyél. Na itt megint képbe jön, hogy a családod tudott-e invesztálni beléd anyagilag, vagy éveken át azért nyomorogsz, hogy fizesd a tandíjat és addig az életedet, túlélésedet, amíg tanulsz és próbálsz nem megőrülni, próbálod tartani magadban a lelki erőt. Ehhez nagyon nagy elhivatottság kell.

Ha valakinek nincs X vagy Y szakma, ami iránt elhivatott, csak ár/érték arányban tudja vizsgálni a dolgokat költség/haszon elven, akkor szinte bármi jó, amivel nagyot lehet szakítani és nem illegális/nem kapnak el.

5-ös: Annyira te sem találtad meg Buddhát, hogy lemondj önként az anyagi javaidról és úgy élj, mint pl. Diogenész. Úgy könnyű meglelni a lelki békét, hogy materiális síkon stabilizálod magad kamatos-kamatos cashflow-val.

aug. 25. 12:49
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

Miért kellene nekem lemondani az anyagi javakról?

Itt rólad van szó, a kiemelt mondatodra reflektáltam... de te a pénzzel vagy elfoglalva.

aug. 25. 13:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó pszichológus sokat segíthet.
aug. 25. 19:42
 9/12 anonim ***** válasza:
55%
Milyen egykulcsos adóról beszélsz kérdező? Nézd már meg hogy már nagyon régóta több kulcsos adorendszer van valójában hazánkban. A nyugdíjas nem adózik nem fizet tb-t ha dolgozik, a 30 ev alatti anyák nem adóznak. Van gyereked? Máris más adukulccsal adozol. Ha sok gyereked Van és kevés fizut meg tb-t sem fizetsz. Soroljam még? Milyen egy kulcsos adórendszerről beszélsz te?
aug. 26. 08:48
 10/12 anonim válasza:
71%
Szerintem te attól szenvedsz, mint a mai fiatalok többsége. Alapvetően lusta vagy, se időt, se energiát nem vagy hajlandó a jövőd érdekében befektetni, ráadásul meg vagy sértődve, hogy nem hullanak az öledbe a könnyű milliócskák. Ha nem változtatsz sürgősen ezen a hozzáálláson, akkor még húsz év múlva is ugyanebben a cipőben fogsz járni... Tanulj ki gyorsan valami jó kis hiányszakmát (pl. villanyszerelő, fiatalon ingyenes képzést kapsz), és keresd degeszre magad.
szept. 7. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!