Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vissza fog térni a szorongásom?

Vissza fog térni a szorongásom?

Figyelt kérdés
Még 2020-ban kértem segítséget pszichiátertől magánrendelésen, mert már elviselhetetlen volt a szorongásom. Escitil 10 mg gyógyszert kaptam, ami kb. 1 hónap alatt be is állt, jobban lettem tőle, mellette pszichoterápiára is jártam 7 hónapot. A pszichoterápia sokat segített, de az Escitilt a mai. napig szedem. Még 2020-ban megszűnt a szorongásom, mellett szociális fóbiám is vot, szerencsére az sincs már. Idáig teljesen jól éreztem magam, viszont az elmúlt pár napban újra érezni kezdtem a mellkasomban azt az érzést, amit anno. Fogalmam sincs, hogy mitől lehet ez, évek óta jól vagyok, nem értem miért jött most elő. Tegnap este lefekvéskor bevettem egy szem 0,25-ös Xanaxot (havi 1x - 2x szoktam szedni, ha nehezebben megy az elalvás), utána jobb lett, de ma szinte egész nao éreztem, ezért estefelé elmentem egyet bicajozni és direkt jól kihajtottam magam, ahigy csak bírtam, most lekopogok azóta jobb. Lehetséges, hogy újra elő fog jönni a szorongásom? Még arra tudok gondolni, hogy a meleg csinalja ezt, mert azt elég nehezen viselem idén. Annyina szerencsém, hogy jövő héten szerdán megyek vissza a pszichiáterhez kontrollra. Az is lehet, hogy emelni kellene az Escitil adagján? Jelenleg 10 mg-ot szedek.

2024. aug. 20. 23:10
 1/2 anonim ***** válasza:
Biztos az idő is, mindenkit megvisel, engem is. Foglald le az agyad különböző dolgokkal. Ne szedj semmit! Igyál inkább nyugtató teákat, rendelj a györgy tea.hu-n nézz körül az oldalon, van stressz tea. Ezt egy szemész mondta nekem is anno, mert a szememre ment a stressz. Most 20 évvel később megint. A szemész főorvos asszony mondta hogy anno dolgozott pszihiátrián, ne szedjek semmit. A korábbi esetnél az akkori szemész is nyugtató teát ajánlott, kevesebb stressz, olvassak egy jó könyvet este stb.. ő is ezt alkalmazta.
2024. aug. 20. 23:35
 2/2 anonim ***** válasza:
Erre nehéz releváns választ adni. Viszont a meleg okozhat szorongásos tüneteket. Én, 15 éve szedem ugyanezt a gyógyszert. Ennek ellenére időközönként bizony erősen visszatér a szorongás. Néha magam sem tudom az okát.
2024. aug. 20. 23:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!