Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet lejönni az...

Hogyan lehet lejönni az italozásról?

Figyelt kérdés

Sajnos rendszeresen iszom három éve. Már két éve napi szinten. Ez már terhelő a pénztárcámra nézve is, és az egészségemnek sem tehet jót.

Milyen protokollt lenne érdemes megpróbálni? Nem találtam hozzá konkrét ajánlást a neten. Kérem csak az írjon, aki komolyan gondolja és felelősségteljesen tud segíteni.

aug. 16. 07:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs általános protokoll azt leszámítva, hogy határozd el, hogy nem iszol többet, és ezt tartsd is be.

Hogy hogy? Ez már nehezebb kérdés, és jól írták előttem már, hogy addiktológia, házi orvos segít.

Nélkülük egyedül az önuralom, ami függőség ellen kivételesen erős kell, hogy legyen.

Talán azok a motivációk segítenek, amiket te írtál, hogy pénz és egészség, konkrétan úgy, hogy az alkoholra egyáltalán nincs szüksége a szervezetünknek, ebből a szempontból pedig méreg, miért mérgezed a tested pénztárcaürítőként, és ahogy szintén előttem is írták, hogy kérdés, hogy hogy csúsztál bele, persze nem kihívás az alkoholista országban, haverok, kulturális elfogadottság az alkoholfogyasztás, de ahogy ezt a kérdést milyen jól megírtad, tök józanul, vagy annak tünően, nagyon más az élet alkoholos fájdalomcsillapítóval vagy úgy, ha szívbe markolóan érzed az élet minden örömét és bánatát.

Ehhez el kell köteleződnöd az őszinteség mellett saját magaddal szemben, készíts egy naptárszerűséget számokkal egytől fölfelé és fűzd össze azokat, és ünnepeld meg magad minden egyes nap (persze NEM alkohollal!), amikor felkelsz, fordíts egyet a számlálón, hogy az is tovább motiváljon, hogy hány napja nem iszol már, és ezt magadnak csinálod, magadat meg csak nem vágod át, de persze nem véletlenül vannak a filmekben mentorok függőknek, hiszen teljesen természetes, hogy visszacsúcsol a függőségedbe, ezért találj te is egy olyan embert, barátot vagy családtagot, akiben jobban megbízol, mint saját magadban, és ha úgy érzed, hogy innod kell, tudd, hogy nem te akarsz inni, hanem a már benned lévő alkohol várja a további utántöltést, ám te ivás helyett beszélj a választott mentoroddal pl.

Mindenképp szükséges az elköteleződésed a teljes őszinteség felé, hiszen egy függő még magának is hazudik, hát még másoknak, ám legyen motivációd a saját kérdésed: pénz, idő és egészség.

Arra is figyelj, hogy mit függsz helyette!

Tényleg jó helyette vmi más, de figyelj, hogy ne más függőségre cseréld le!

Azt is tudd, hogy aki egyszer függő volt, az mindig függő marad még akkor is, ha éppen évek óta nem fogyasztotta függősége tárgyát, ami minden függőségre igaz sajnos, de éppen ezért jó az önszámláló, amit rakj ki a szobád falára, hogy motiváljon téged, hogy hány napja vagy már tiszta!

szept. 25. 06:10
 12/12 anonim ***** válasza:

Ja, és ne szégyelld azt, hogy problémád van, hanem sőt, mondd el minél több barátodnak, ismerősödnek, családtagodnak, és kérd a segítségüket pl. abban, hogy még poénból se kínáljanak alkohollal, helyette oszd meg velük is a saját számlálód állását, és ne feledd: csakis elköteleződve a maximális őszinteség mellett van esélyed!!!

Persze nem feltétlenül az iszogatós haverjaidtól várj segítséget, sőt, tán új barátokat is érdemes találnod!

Szerintem Magyarországon is van már anonim alkoholisták támogatói csoportja, csatlakozz hozzájuk, onnan szerezz új barátokat!

szept. 25. 06:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!