Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kezeletlen bipolárisnak...

Kelkö Sóz kérdése:

Kezeletlen bipolárisnak milyenek a baráti kapcsolatai / párkapcsolata?

Figyelt kérdés

Meg még egy csomó kérdésem lenne, tudtok segíteni, bipók?

- Mennyire tud stabilan érezni egy bipoláris? Gondolok itt szeretetre, kötődésre, nem csak párkapcsolatban, hanem úgy összességében bármilyen emberi kapcsolatban.

- Tud sírni?

- Mit jelent, ha valaki nem tud sírni akkor se, ha szomorú / kivan készülve?

- Eltűnhet egyik hétről a másikra? = nem keres senkit, egyszavakban válaszol?

- Tudtok olyan orvost, aki tényleg-tényleg érti a dolgát, és jó eredménnyel kezel bipolárisokat? (Budapesten)

- Van itt olyan, aki rosszabbul lett a gyógyszertől? Hogyan, és mi történt aztán?

- Bipoláris zavarok miatt volt már konfliktusod barátságban / párkapcsolatban? Mondták már rád, hogy csak magaddal törődsz vagy hasonlók?

- Pszichológus mellett még mi tudna segíteni?

- Az alkoholt mennyire kell elhagyni?

Köszönöm, ha kapok válaszokat! Nem bipolárisként kérdezem, hanem tanácstalan/értetlen barátként.

aug. 14. 18:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Pszichológus ÉS pszichiáter kéne, ez az egyik. Nyilván alkohol meg nem. Kezeletlen személyiségzavar esetén amúgy min csodálkozol? El kéne juttatni szakemberhez a barátodat.
aug. 14. 18:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Miből tűnik úgy, hogy csodálkozom? Kérdéseket tettem fel, arra szeretnék válaszokat.
aug. 14. 19:04
 3/7 anonim ***** válasza:
"Stabilan" nem tud érezni, hiszen bipoláris. Tud szeretni, de pillanatok alatt átcsaphat gyűlöletbe, aztán megint szeretetbe. Tud sírni, igen. Ha valaki nem tud sírni, még nem lesz bipoláris, annak sok oka lehet. Igen, eltűnhet, és ha keresik támadólag léphet fel. Biztos van olyan szakember, aki tudja kezelni, de nagyon összetett probléma. Van bipoláris ismerősöm, ő sajnos az alkoholt a töményet választotta gyógyszer helyett. Ahogy beszélgettem vele, egyik percről a másikra lett agresszív, utána megint kedves. Sajnos általában nem bírják a kiképzást a barátok, haverok, inkább kilépnek az életükből. Természetesen az alkoholt kerülnie kellene.... Remélem tudtam érdemben hasznos választ adni.....
aug. 14. 19:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Igazad van, stabil érzés alatt nem stabil hangulatra gondoltam, hanem hogy meg tudnak-e maradni benne a jó érzések, amikkel mások felé vannak, vagy azok is "ok nélkül" meg tudnak változni csak úgy.
aug. 14. 20:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Erre nem tudok egyértelmű választ, azt tudom, az ismerősöm a nagypapáját mindig is szerette, és sokszor emlegeti, hogy nagyon hiányzik neki, mert meghalt már. Feléje tuti megmaradtak a pozitív érzései.... De élő személyek felé nem tudom
aug. 14. 20:45
 6/7 anonim ***** válasza:
#1 A bipoláris zavar nem személyiségzavar.
aug. 15. 10:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezzel a kérdéssel kapcsolatban kaptam egy üzenetet. Gondolom nő volt az illető, a nevéből sejtem. Sajnos nem tudtam válaszolni neki, mert nem volt már elérhető..... Sérelmezte, hogy milyen "csúnya" dolgokat írtunk a bipolárisokról. De nem igazán értettem a felháborodását. A kérdés a kezeletlen bipolárisokról szól. Ő az üzenetében leírtak szerint 15 éve kezelt bipoláris!!!!! Én egy példát hoztam fel, akit személyesen ismerek, bipoláris, és kő keményen vodkával "kezeli" a problémát. Nagyon sajnálom, ha ezzel megbántottam bárkit is. De kicsit úgy érzékelem, az üzenetíró sem érzékelte, hogy nem a kezelt bipolárisokról nyilatkoztam, mivel a kérdés sem erre irányult.....
aug. 24. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!