Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Beutaltathatom magam a pszichi...

Beutaltathatom magam a pszichiátriara?

Figyelt kérdés
Vagy ehhez idegosszeropoanst kell kapjak? Van 2 kisgyerekem, akikkel egyedul vagyok sokat. Igy megeloznem a teljes kaoszt, illetve, hogy bajt okozzak. Ez hogy mukodik? Ongyilkossagon gondolkozom mar. Fontos lenne. Nincs tamogatasom. Anyam testvérem is elfordult tolem, nem segitenek. Ferjemmel mar reg rossz a kapcsolatunk, vele egyaltalan nem tudok errol beszelni.

aug. 14. 10:45
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja es az egyik fiam autista, egyáltalán nem tudom kezelni, szoges ellentet vagyok. Kisebbik dacol, egész nap zaklat... Nem birom. Sose vigyaz rajuk senki, mindenki csak pofazik mit hogy kene csinalnom. Az senkit nem érdekel h elfaradtam, semmi érdemi segitseget nem kapok sajnos, csak szidast, engem hibaztatnsk mindenert. Ez nalam mar a legalja. Nem ilyen voltam.. Ilyenne valtam.
aug. 14. 10:49
 2/17 A kérdező kommentje:
Tudom nem kellett volna gyerek. Akkor sokkal vidamabb voltqm, céljaim voltak stb. Most minden nap egy szornyuseg. Orditas. Semmire nem hallgatnak a gyerekek. Ők is rllenem vannak. Nehogy jol erezzem magam.
aug. 14. 10:50
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Beutaltathatod magad. Nem feltétlen bennfekvőre de gyogyszert azt mindenképpen fogsz kapni. Az sem hat azonnal. Meg kemény pszichoterápia kene neked, de az ingyenes sajnos nem elérhető. :( Autista gyerek mellé kell a pszichológus a felnőttnek is, hiszen ez nagyon nagy teher lelkileg.

Üdv; egy nő, akinek értelmi sérült húga van és pár idegösszeroppanást szintén kapott az édesanyja, ami nagyban megnehezítette a felnőtt működésem, már nem haragszom rá, nem tehet erről, de sok pénzembe került az önfejlesztés.

aug. 14. 11:07
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, hogy idáig jutottál és hogy nincs segítséged. A gyerekek érzik, hogy eleged van, érzik a bizonytalanságod és ők is átveszik tőled.

Elmehetsz állami ellátásban pszichiáterhez, sőt ajánlatos is lenne, de fogalmam sincs, ahol te laksz, mennyire elérhető és mennyi a várakozási idő. Ő majd eldöntené, mire van szükséged. De mi lesz a gyerekekkel, ha te befekszel a pszichiátriára? Ugyanakkor érthető, hogy még mindig jobb befeküdni, mint elkövetni egy öngyilkosságot.:( Nagyon ki lehet készülni, teljesen megértelek.

Szerintem kezdj el sürgősen pszichiátert keresni, vagy menj el a helyi családsegítőhöz tanácsot kérni.

aug. 14. 11:13
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Akutan ingyenes segélyhívó vonalak is vannak.
aug. 14. 11:50
 6/17 A kérdező kommentje:
Ertem. Apjuk el tudja latni őket. Közösen neveljuk, egyutt élünk. De reszemrol mar reg vége van. Csak nem fogadja el. Köszönöm a válaszokat. Minden nap ugy kelek, ma nyugodtabb leszek.. Jo napunk lesz. De mar 7kor 200 a vernyomasom. Hergelnek minden nozzanatukkal... Erzekeny vagyok a hangokra, agresszív viselkedest valt ki belolem. Nem tudom őket jora nevelni. És ezt nem tudom elfogadni. En jo gyerek voltam... Ők nagyon nem azok. Es ez felemeszt.
aug. 14. 12:22
 7/17 A kérdező kommentje:
Az a baj, gyogyszert nem igazan akarok szedni. Van mas lehetoseg is vajon? Gyogyulasra? Valtozasra? Ferjem elmenne lehet nyugodtabb lennék...de nem megy.
aug. 14. 12:25
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj a gyógyszertől. Idővel el lehet hagyni. Én a legenyhébbet, Scippát (escitalopram) szedtem. Szorongáscsökkentő, jobban is lehet tőle aludni. A terápiában is segít tisztábban látni a dolgokat. Gyermekpszichológust is fel lehet keresni, mivel tudnád megnyugtatni a túl aktív gyerkőceid, ha a mostani módszerek nem válnak be. Szóval családterapeuta aki nagyon sokat tudna neked segíteni a gyógyszertől független. Most nem vagy olyan állapotban szerintem, hogy apuka elmenjen és segítség nélkül maradj. :( Ha jobban leszel, akkor ez legyen az utolsó befejező segítő lépés, hogy szakítasz vele.
aug. 14. 12:56
 9/17 A kérdező kommentje:
Hihetetlenül halas vagyok, idegenektol tobb tamogatast kapok mint barki mastol. Ez annyira szomorú, mindenki csak bánt...
aug. 14. 13:15
 10/17 A kérdező kommentje:
Semminek nem tudok mar orulni.. Egyedul akarok lenni csak allandoan, ennyi ami boldogga tesz..
aug. 14. 13:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!