Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszióból hogy lehet...

Depresszióból hogy lehet kigyógyulni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen semmi nem érdekel, semmi nem tesz boldoggá nem találom az életem értelmét. 29 éves nő vagyok
aug. 2. 14:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Sajnos szakember, de rám is ez vár, ha gondolod írj privátban.

31/n, egy 2 éves kislány anyukája

aug. 2. 15:00
 2/14 anonim ***** válasza:
Együttérzek veled, én is ebben vagyok most. Annyi különbséggel, hogy nekem a depresszióm visszatérő, tehát elméletben tudom hogy mi az ami kirángat ebből az érzésből. A változás, a komfort elhagyása. Ha új helyzettel szembesülsz, az lefoglal és új erőre kapsz. Persze ez függ attól is hogy tudod-e miért vagy depressziós.
aug. 2. 15:00
 3/14 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező és Kedves 1-es!

A szakember segítsége valóban előre vihet, azonban a legfontosabb az, hogy te magad is hathatósan segíts önmagadon.

A tapasztalat az, hogy a lelki problémák és tüneteik nem csupán arra az egy órára összpontosulnak, amíg a pszichológusnál ülsz, hanem az egész életed során érzed hatását, ezért fontos, hogy a mindennapokban is legyen segítséged és/vagy legyen elképzelésed, miképp haladsz előre.

Mindettől függetlenül nem lehetetlen, de alázat, türelem kell hozzá, valamint az, hogy megértsd, áldozatokat, időt és energiát igényel a folyamat.

aug. 2. 15:10
 4/14 anonim ***** válasza:
52%

Ha az alapprobléma rendeződik, eltűnik az életedből, akkor a depi is.

Nekem 2x volt. Elsőnél egy nagyon rossz kapcsolat, végre kiléptem és egyik napról s másikra eltűnt.

Másodszor úgy 10 évre rá, egy nem alvós baba.

Keresd meg nálad mi a kiváltó ok.

aug. 2. 15:28
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy mi miatt lehet. Az lehet hogy a depresszió miatt kezdtem el őszülni?
aug. 2. 20:18
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem valószínű.
aug. 2. 21:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Menjél klinikai szakpszichológushoz, vagy ha sehogy nem megoldható, akkor pszichiáterhez, az van ingyen is. Előbbi esetben terápia, utóbbi esetben gyógyszer. Vagy mindkettő.
aug. 3. 01:09
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok :) igen dolgozom.12 órában ápolónőként.Legszívesebben mindig dolgoznék,mert addig sem fordulok magamba. Cigizek és kávézok is sajnos.

Pszichiáterhez járok, gyógyszert is szedek sajnos nem is keveset. De azt érzem ennél mélyebb a probléma, és a gyógyszerrel csak elfedem azt.

aug. 4. 10:35
 9/14 anonim ***** válasza:
Mondtad az orvosnak, hogy nem használ a gyógyszer? Sokféle van. Nemhasználót fölösleges szedni. Magánpszichológust nem tudsz kigazdálkodni? Családod, barátaid vannak? Családi állapotod? Valószínűleg a túl sok munka is betesz: kimerülsz, kiégsz, és nincs időd élni az életed, amikor örömforrásokra lelnél. Nyilván attól is függ, hogy milyen településen élsz, milyen lehetőségek vannak, de a természet, sport biztos, hogy jót tesz, szükség van rá. És társaságra. Meg hobbira.
aug. 4. 11:50
 10/14 A kérdező kommentje:
Szorongásos depressziós zavarom van. Barátok nincsenek. Párkapcsolatban vagyok 13 éve. Nem nagyon mentünk most nyáron sehova. Költöztünk egy pár hete. Én nem szerettem volna költözni, de jobb lehetőség ahova költöztünk. Nekem jobb volt a másik helyen lehet a megszokás miatt. Hobbim nem nagyon van, mert nem érdekel semmi. Sportolni nem sportolok,mert a munkában elfáradok. Szabadidőben különben rengeteget alszom. Mondjuk a gyógyszer is lehúz. A gyógyszer annyiban jó hogy a szorongást nem érzem. Társaságba különben nem nagyon szeretek menni, egy az hogy nincs. Meg valahogy nem is szívesen. Szüleim elég távolságtartók. Nem rossz a kapcsolat csak ők ilyenek. Nagyszüleim messze laknak tőlünk 500 valahány km re. Régebben az volt nekem a megnyugvás, ha ott lehettem. Valahogy másvilág,de ők is már idősek, az ottani barátok pedig felnőttek, meg van a saját kialakult életük. Mindenesetre hiányzik ez nagyon.
aug. 4. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!