Hogyan maradhatnék egészséges?
Régen elköltöztem otthonról, tesóm a feleségével anyuékkal laknak, 6 évvel ezelőtt megszületett a kisfiúk, addig semmi baj nem volt, aztán után minden megváltozott, főleg tesóm személyisége!
Ebben az évben tesómnál pánik betegséget és hipochondriát állapitottak meg, minden betegséget beképzel, minden vizsgálaton járt, otthon mindig ez a téma a halál és a betegség, apukám pár hónapja stroket kapott, részben tesomat hibáztatom, mert mindennap minden percében ezekről a betegségekrôl beszél, anyumék állandóan nekem panaszkodnak, hogy már tönkre tette őket is, semmibe nem segít, semmibe nem fizetnek, és tényleg tapasztalom , hogy teljesen tönkre mentek idegileg, csak mivel mindennap nekem is mondják, ezért mindig szorongok, hogy mi történik otthon, kivel mi lesz..
Hogy ne vegyem fel ezeket a dolgokat?
Hogy maradhatnék mentálisan egészséges,mikozben tudom, hogy a szüleim tönkre mennek ebbe az egészbe? :(
A szüleid élete, a szüleid döntése. Ők döntik el, hogy mit tűrnek el. Felnőtt emberek, nem dönthettsz helyettük, el kell fogadnod, hogy így akarják élni az életüket.
Nem, nem lehet stroke-ot okozni azzal, hogy valakinek beszélsz róla.
A tartós stressz tényleg káros, ezért lelkileg függetleníteni kell magad másoktól. Az ő életükre nem tudsz nagyon hatni, nincs felelősséged értük.
Igen tudom, csak mindennap panaszkodnak rá ,hogy semmit nem csinál egeszmap, én hiába mondom, hogy szóljanak rá, hogy ne legyen ennyire elkenyezetve 40evesen , de semmi nem történik!
Aztán anyum nekem mondja, hogy nem e akarok közelebb költözni, meg ,hogy őket senki nem fogja ellátni öregségükre, tehát olyan lelki teher vagy nyomás az ami rajtam van, ami miatt szorongok.
Azért írtam ,hogy apum részben miatta is kapta, mert napokig !Ágas volt a vérnyomása ,meg este kellett vinni mindig ügyeletre, és úgy ,hogy apa nem volt jól, mert fájt két napig a feje.
Évek óta ez megy, csak ,hogy tesómnak kialakult ez a betegsége ,azóta még rosszabb minden,én hiába mondom ,hogy nem kell őket elzavarni, de már külön család ,menjenek körül, hisz a szüleim sem fiatalok és nekik is kellene egy kis nyugalom, de semmi nem történik!
Csak nekem mondják költözzek közelebb...ezáltal nekem csinálnak lelki nyugtalanságot...
Nem falra hányt borsó, mert igazatok van és tudom, hogy az O döntésük, hogy így élnek és nekem ebbe tovább nincs beleszolasom!
Csak ez nem megy egyik napról a másikra ,de teljesen egyetértek veletek és így is fogok cselekedni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!