Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez is az autizmus jele lehet?

Ez is az autizmus jele lehet?

Figyelt kérdés
Nem csupán a szemkontaktus tartása okoz nehézséget,hanem beszélgetés közben a saját testtartásom is, hogy mit csináljak a kezeimmel,hova nézzek stb. Általában babrálok valamivel. A legtöbb beszelgetesbol szivem szerint elmenekülnék. Nem sokat élvezek, általában csak feszélyez. Valahogy túl hosszú,tul felesleges unalmas. Ez is autizmus jele lehet?
júl. 22. 19:00
 1/6 anonim ***** válasza:
15%
Ennek semmi köze az autizmushoz.
júl. 22. 19:07
 2/6 anonim ***** válasza:
27%
Nem, csak manapság szokás minden emberi (és gyermeki) tulajdonságot ADHD-nak meg autizmusnak hívni. Egyszerű zavarban vagy, vagy szorongásos tünetnek mondanám. Inkább tűnik elmondás alapján egy introvertált személyiségtípusnak, aki sarokba szorítva érzi magát ha szerepelnie kell. Nincs vele gond, ha nagyon erős érdemes lehet kivizsgálni de a saját magad megismerése lesz az egyetlen megoldás akkro is.
júl. 22. 19:23
 3/6 anonim ***** válasza:
14%
Nem, inkább szoc fóbia
júl. 22. 19:57
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

Igen, ezek mind az autizmus jelei lehetnek, tessék itt a kritériumokat taglaló lista.

[link]

júl. 22. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

Az a babrálás lehet stimming.

Természetesen a DSM5 többi része is kell a diagnózisodhoz.

júl. 22. 20:13
 6/6 anonim ***** válasza:
62%

Azt azert fontos megnezni, hogy van e szemelyisegzavar-e. A schizoid peldaul nagyon megteveszto az autizmussal, ket halmaz metszete. Meg azt hiszem a DSM-ben is leirjak, hogy kicsit nehez kitalalni melyik melyik. Meg online is van magyarazat rola. En pl schizoid vagyok, DSM szerint kb azt hiszem a 6 - 7 pontbol nekem 5 stimmelt a szukseges 4 bol. Es nekem papirom is van, hogy schizoid (rov. sch) vagyok, 4 pszichologus altal olvasva es pszichiaterek is lattak.

Lenyeg, hogy az sch. enyhebb autizmus tuneteket mutat de hasonloakat.

Pl. sokszor nem ertik azt ha valaki mond valamit en meg hasonlitom valamihez, es ok meg kerdezik hogy mi? vagy ezt most nem ertem. Meg ha valaki meghal akar csaladtag nem igazan erdekel elmegyek mcdonalds ba. nagyon elvagyok egyedul, sot, utalom a tarsasagot, nincs haver/barat csak csalad azzal nagyjabol elvagyok, mar huszonX (nem akarom leirni mennyi) eves vagyok de csajom sosem volt, szex sem, egyiket sem akarom mert minek. ha valamire fokuszalok erosen es valaki kerdezi mondjuk kerek e sutit akkor szinte orditok hagyjal mar beken most. Most igy a fejembol pattant kifele. Online luzer teszteket is kitoltottem abbol 40 bol 31 pontom lett autizmusra lol. azert aautista nem vagyok... csak furcsa habitusok, szokasok szerintem amiket masok furcsanak latnak vagy extremnek szamukra amiket ok nem csinalnanak. szoktam mondani viccet pl valakinek aztan csak nez ram hogy ez mi volt. aztan en nevetek de latom az arcat o nem nevet hanem bamul most nem tudom eldonteni hogy furcsa a viccem szerinte vagy pofatlan voltam vagy mindjart megver. szoval megtanultam jobb kussolnom mint beszelnem ha emberek kozott vagyok es max hivatalos helyen kell lennem ott is korlatozottan kell viselkednem. de vice versa, en sem ertem oket sokszor, miert nem ertem en oket a viselkedesuket a kifejezesuket verbalisan meg non verbalisan, miert kell az etikettet kovetni most ebbe bele lehet menni de nem radikalis dolgokra gondolok hogy feminizmus meg tokom tudja mi... most nem jut eszembe de ilyenek.

júl. 23. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!