Agressziv kenyszergondolatok gyotornek mit tegyek?
14
nyafogasnak az nevezi az OCD-t, akinek meg nem volt igazan mentalis betegsege
egyutterzek veled, hogy nem alszol jol a melegtol es nagyon remelem, meg tudod oldani ezt az eletfeladatot, amit kaptal
azt is nagyon remelem, hogy soha nem tudod meg, milyen pokoli betegseg az OCD (Obsessive Compulsive Disorder - Kenyszeres Rogeszmes Zavar)
ez OCD. sokszor ugy erzed, mintha magadnak beszelned be es magadnak csinalnad, de nem. nem azert van, mert sok idod van es unatkozol. az is a resze, hogy allandoan ugyanazt kerdezed, hogy "ez most mi", "de ez normalis-e". masoktol varod, hogy megnyugtassanak, akkor egy kicsit megnyugszol, de minel tobbszor kerdezed, annal inkabb olaj a tuzre.
en atmentem ezen, nem hiszem, hogy elmulik magatol. szerintem menj el szakemberhez.
"De ez mitol alakult ki.."
azt nem lehet tudni
"nem akarok mentalis beteg lenni"
akkor ne nevezd betegsegnek, csak szorongasnak, a lenyegen nem valtoztat, hogy segiteni kell rajta
"de nem akarom ezt :( .."
en is atmentem ezen a fazison, amikor meg az ember tagadni akarja
"olyanokat is olvastam ez soha nem mulik mar el es orok eletemre igy marad.."
elmulik, de nem magatol
"de nem akarom"
akkor kezdheted a gyogyulast, ha elfogadod, hogy ez van
tudod, hany ember szenved mentalis problemaktol elete soran? barkinek lehet es hany embernek van OCD-je!, csak arrol nem beszel, mert ez nem olyan, mint a hatfajas vagy egy vakbelmutet, amit mindenki el bir kepzelni es egyutterez
pont "megfelelo" korban is vagy, sajnos, altalaban 20-as evekben jon ez elo, nekem is igy volt
beszelgess olyanokkal, akiknek volt es elmult, itt vagyok pl. en, de en mar elmondtam
keress masokat is
ezt leirhatom neked meg 100x, hogy nem veszited el a kontrollt, de ettol nem fog elmulni
ez a "ne gondolj a feher elefantra" esete
ha valakinek azt mondjak, hogy "mindenre gondolhat, csak a feher elefantra nem, mert akkor nagy baj lesz", akkor csak a feher elefantra fog gondolni, mert annyira vigyaz, hogy csak arra ne
ilyen nincs, hogy valaki ul a haverjaival a barban vagy megy az utcan, es egyszer csak "elvesziti a kontrollt" es beveri a baratja fejet vagy behuz valakinek egyet
olyan van, hogy ez egy szorongasfajta, amitol nagyon szenved az ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!