Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet kijönni a tartós...

Darcy_Raven kérdése:

Hogyan lehet kijönni a tartós depresszióból?

Figyelt kérdés
Fél életemben így éltem. Szedek gyógyszert, de nem találtam még pszichológust és őszintén nem várok tőlük semmit rossz tapasztalatom van velük. Pszichológus nélkül hogy tudnék magam kijonni ebből?

2024. júl. 11. 02:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%
Olyan dolgokat csinálsz, veszed körül magad amit szeretsz.
2024. júl. 11. 02:36
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Egyes meg nem volt depresszios, oruljon neki.

Tapasztalatom szerint nem lehet kijonni belole segitseg nelkul, esetleg ha enyhe.

2024. júl. 11. 04:20
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
2, első lépések között jó, amit 1es írt. Picit pozitív erővel töltenek ilyen dolgok. De tényleg kell segítség.
2024. júl. 11. 06:30
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

1, 3

Robin Williams ismerős?

Kerdezo, kell a pszichológus.

2024. júl. 11. 07:08
 5/11 anonim ***** válasza:
53%
Igy vagyok én is bipoláris zavarral. Szinte állandoan depresszios vagyok és gyógyszereket is szedek.
2024. júl. 11. 07:34
 6/11 anonim ***** válasza:
37%
4, akkor olvasd már újra, az utolsó mondatot, tudod mit jelent ? Azt írtam, hogy,de kell segítség. Magyaróráról lógtál vagy szimplán direkt kötözködni akartál csak ? Én is depressziós vagyok, ha nem veszem körbe magam pozitív dolgokkal, akkor csak mélyebben vagyok
2024. júl. 11. 07:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Mit tud csinálni egy pszichológus? Nem fogok megint sok pénzt kiadni a legközhelyesebb gondolatokért.
2024. júl. 11. 07:42
 8/11 anonim ***** válasza:
71%

Egészséges étkezéssel (cukor-, alkohol-, cigarettamentes életmód pl.), sok zöldséggel és gyümölccsel, rendszeres testmozgással, jógázással, meditálással, napi két liter folyadék elfogyasztásával minimum, pozitív szemléletű emberekkel vedd körbe magad és figyeld a saját légzésedet, hogy mindig hosszú légzésekkel vigyél kellő mennyiségű oxigént a szervezetedbe, és neked megfelelő pszichológussal tényleg könnyebb, de tudom, hogy nehéz megfelelő pszichológust találni, nekem is volt már rossz tapasztalatom, de jó is. A kellő mennyiségű és minőségű alvás is alapvető fontosságú a lelkileg is kiegyensúlyozott élethez, de tudom, hogy van az a szintje a depressziónak, amely aludni sem hagy, ám vannak gyógyszermentes módszerek az elalvásra, ami megtanulható (ajánlom pl. Horváth Ágnes alvástrénert, ezzel foglalkozik), mert a legalább hét óra mély alvás a testi és a lelki egészség feltétele is.

Ezen kívül tanulj pszichológiát, ismerd meg a saját állapotodat minél jobban, de keress is neked való pszichológust, mert rengeteg pszichológiai irányzat és iskola van, talán eddig csupa olyannál voltál, aki nem neked megfelelő módszert használt. Van megfelelő is, viszont tényleg nehéz megtalálni, de sokkal könnyebb terápia során feldolgozni a traumáidat, mint egyedül, közel lehetetlen. Szóval kell a pszichológus, szerintem is, de addig is van mit tenned az életmódváltoztatással.

2024. júl. 11. 08:01
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyógyszer, pszichoterápia hosszú távon.

Önismeret.

2024. júl. 11. 20:20
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. De nem értem mi olyan nagy dolog a terápiában,azt valaki kifejtene? Ott milyen feladatok vannak vagy egyebek?
2024. júl. 11. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!