Ha valaki depresszióval küzd tényleg elég öt- hat alkalom pszichoteràpiàn hogy helyre jöjjön?Akkor miért van az hogy valakik évekig vagy sose tudnak teljesen kijönni belőle?
Különböző az is, hogy valakinek pl. agykémia-gond miatt van depressziója, vagypedig lelki gond miatt.
Lelki gond miatti depressziót okozhat pl. gyerek vagy szülő halála, agykémia miatti depressziót meg okozhat az, hogy például az idegsejtek közötti szinapszisokból túl gyorsan szívódik vissza a szerotonin.
A második lehetőségnél elég elkezdeni szedni egy antidepresszánst és a gond magától megoldódik hónapokon belül, amennyiben megfelelő a gyógyszer.
Depresszio nincs kizarolag agyi kemiai egyensulytalansag miatt. Az elmult 1 evben sikerult bebizonyitaniuk a kutatoknak.
A kerdesedre a valasz annyi, h a depresszio lehet akut es kronikus is. Akut lehet egy elethelyzet miatt, vagy egy veszteseg, kieges miatt, vagy sokideje fenallo szorongas miatt is ami kezeletlen stb. A kronikus depresszio mogott (nekem nincs ilyenem) meg ahogy hallottam eleg komplex okok vannak, meg genetikai, idegrendszeri hajlamosito tenyezok is vannak. A manias depresszio masneven bipolaris zavar mogott meg konkretan genetika van, gyogyszerrel lehet csak kordaban tartani.
Ezert van, hogy valakinel mar honap alatt jo eredmenyeket lehrt elerni, mert ha nem komplex, nincs mellette mas betegseg mondjuk, akkor van ra egy terapias megoldas fix idokerettel, ami mukodik. Ha valakinek mas is van mogotte, ami patologias, akkor az nem valtozik vagy csak lassan kitarto munkaval.
Ennyit tudok. Akiket ismerek es tudom, h nagyon nagyon regota jarnak terapiara, azoknak eletuk vegeig tarto gyogyulasi folyamat. Szerintem emiatt is lesznek sokan ongyilkosok depresszio vagy mas ment. betegseg miatt, mert ebbol nincs meg az a binaris kiut, mint a raknal, hogy vagy belehalsz, vagy ha kuzdesz, akkor legyozheted. Ezek ellen mindig kell kuzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!